Tekst objavljen: 17.06.2015 12:14        


Centralna banka Grčke upozorila je danas da bi Grčka mogla da izađe ne samo iz evrozone, već i iz Evropske unije ukoliko ne uspe da postigne sporazum sa svojim međunarodnim kreditorima. "Neuspeh u pregovorima bi označio početak bolnog perioda koji bi prvo doveo do bankrota, a potom i do izlaska iz evrozone, a verovatno i iz EU", saopštila je banka, a prenela agencija Frans pres.

Grčka centralna banka: Bez sporazuma, izlazimo iz EU

Pregovori Grčke i predstavnika Evropske unije i Međunarodnog monetarnog fonda okončani su u Briselu bez dogovora, a prema navodima portparola Evropske komisije, i dalje postoje "značajne razlike" u stavovima dve strane.

Postojeći program međunarodne pomoći Grčkoj ističe 30. juna, pa se ovonedeljni sastanak ministara finansija evrozone u Luksemburgu smatra poslednjom šansom za postizanje dogovora u vezi sa grčkim reformama.

Banka Grčke upozorava da bi, u slučaju izlaska iz evrozone, Grčku pogodila duboka recesija uz dramatičan pad prihoda i skok nezaposlenosti. "Iz tih razloga čvrsto verujemo da je sporazum sa kreditorima istorijski imperativ i da ne možemo sebi da dopustimo da ga ignorišemo", navodi banka.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
Grčka Grčka centralna banka sporazum grčke i kreditora Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) dogovor sa mmf izlazak iz evrozone

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana