Tekst objavljen: 20.07.2016 14:16        


Grčka je uplatila danas ratu duga od 2,3 milijarde evra Evropskoj centralnoj banci, izveštava agencija AFP, pozivajući se na izvore upoznate sa dešavanjima. Rata duga, koja predstavlja jednu od najvećih grčkih dužničkih obaveza u ovoj godini, plaćena je zahvaljujući novcu iz spasilačkog paketa pomoći Evropske unije.

Grčka uplatila ratu duga od 2,3 mlrd evra ECB

Grčka je prošlog meseca dobila 7,5 milijardi evra od svojih evropskih kreditora, kao deo trogodišnjeg spasilačkog paketa teškog 86 milijardi evra, koji je prošle godine prihvatila levičarska vlada premijera Aleksisa Ciprasa.

Junska tranša pomoći je odobrena nakon što je vlada u Atini, kako navodi AFP, nevoljno donela niz fiskalnih mera koje su zahtevali poverioci, među kojima je i povećanje poreza i mehanizam rezanja potrošnje u slučaju budžetskih prekoračenja.

Evropski stabilizacioni mehanizam - telo zaduženo za kontrolu sprovođenja grčkih mera dogovorenih u okviru spasilačkog kredita - saopštio je da će Atina imati na raspolaganju još 2,8 milijardi evra kada realizuje dodatne reforme.

Predstojeća provera realizacije preuzetih obaveza u Grčkoj na jesen, obuhvatiće loše kredite banaka i reformu radnog zakonodavstva, dodaje francuska agencija.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
Grčka ecb banke krediti

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana