Tekst objavljen: 24.06.2021 11:15        


Ono čega su se svi pribojavali svi oni koji su preko agencije Mouzenidis travel iz Beograda uplatili letovanje, a koje je išlo preko subagenta Mouzenidis iz Grčke, desilo se

Grčki "Mouzenidis" propao? Beogradska filijala zove putnike da nađu zajedničko rešenje


U novom mejlu koji su dobili od beogradske agencije, stoji da su sva putovanja u periodu od 27. 6 do 31. 7. 2021. godine, otkazana.

Podsetimo, sve je počelo krahom poslovne imperije Borisa Mouzenidisa, čija je smrt bila triger za pad već koronom uzdrmane turističke kompanije o čijoj sudbini se već danima veća u Solunu. Naime, u ovom trenutku, nezvanično je pod znakom pitanja nekoliko desetina hiljada aranžmana korisnika iz Rusije, Ukrajine, Rumunije, Bugarske, Srbije, Severne Makedonije i Bosne.

Povodom te situacije, beogradska agencija Mouzenidis travel, poslala je danas mejl onima koji su preko njih uplatili aranžmane, a u kojima se navodi da su putovanja otkazana, te da je agencija iz Srbije spremna da potraži pravdu pred sudom u Solunu tako što će podneti prijavu protiv Mouzenidis grupe iz Soluna.

"Putem mejla od našeg inopartnera Mouzenidis travel S.A. iz Soluna, koji je stigao 23.6 2021. godine u jutarnjim časovima, obavešteni smo da se otkazuju svi turistički aranžmani u periodu od 27. 06. do 31. 07. Na ovaj način naš inopartner Mouzenidis travel S.A. iz Soluna ugrozio je naše poslovanje, zbog čega smo već angažovali uglednu advokatsku kancelariju iz Soluna koja je specijalizovana za ovu vrstu sporova da kroz privremenu meru izvršimo povraćaj sredstava koje smo im uplatili, kao i da nadoknadimo štetu koja nam je naneta.

Mouzenidis travel services doo, Srbija poziva sve putnike da se jave ili da dođu u kancelariju u ulici Kneza Miloša 84. Beograd kako bi zajedno pronašli najbolje rešenje za sve putnike, ali ih ujedno molimo da budu realni i solidarni da bi zajedno pronašli rešenje kako niko od naših klijenata ne bi bio oštećen.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE


Ponudićemo svakom svom klijentu dogovor i pokušati da pronađemo obostrano prihhvatljivo rešenje da im se u što kraćem roku nadoknadi šteta koju su pretrpeli. Za sve rezervacije koje ne podležu potvrdi o zamenskom putovanju možemo ponuditi rešenje prebačaja putnika preko drugog inopartnera u Grčkoj ili neku drugu destinaciju.

Za putnike koji imaju potvrdu o zamenskom putovanju o načinu korišćenja iste, čekamo zvanični stav nadležnih institucija, jer Uredba o ponudi zamenskog putovanja za turističko putovanje koje je otkazano ili nije realizovano usled bolesti COVID.19 izazvane virusom SARS CoV-2 (uredba je objavljena u "Službenom glasniku RS" br. 63/2020 od 30.4.2020. godine, kada je i stupila na snagu) ne definiše kako postupiti u ovakvoj situaciji", navodi se u mejlu saopštenja Mouzenidis agencije iz Beograda, a koji je poslat onima koji su preko njih uplatili aranžmane za more.

Sudeći po dešavanjima unutar same Grčke sa agencijom Mouzenidis travel, ovo nažalost verovatno nije kraj drame koja je i više nego potresla Grčki turizam, budući da je ova grupacija u zemlju godinama dovodila veliki broj turista iz inostranstva, a samim tim i ogroman devizni priliv.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
mouzenidis propala turistička agencija letovanje letovanje 2021 muzenidis turistička agencija letovanje u grčkoj

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana