EUR 117,56 USD 108,59 CHF 111,22

Kursna lista


Zvanični kurs Evra za dan 07.04.20. :: 117.5631 rsd

Tekst objavljen: 06.05.2016 10:03        


Najveći svetski e-mail provajderi Google Gmail, Yahoo mail, Microsoft hotmail i Mail.ru, pokrenuli su istragu, nakon izveštaja da hakeri trguju stotinama miliona korisničkih imena i lozinki, javlja britanski servis Bi-Bi-Si.  

Hakerski napad na Gmail, yahoo mail, microsoft..

Sigurnosna kompanija Hold security je saopštila da je ubedila hakere da joj predaju bazu podataka za 272 miliona jedinstvenih e-mail adresa, zajedno sa lozinkama koje korisnici koriste prilikom prijavljivanja na veb sajtove.

U zamenu za te podatke, haker je najpre tražio 50 rubalja (75 centi), ali ih je na kraju predao bez ikakve naknade, nakon što je osoblje Holda napisalo pozitivne komentare o njemu na jednom forumu, navodi britanski servis.

Hakeri su se, kako navodi, dokopali i stotina hiljada kineskih i nemačkih adresa kao i onih koje, čini se, pripadaju kompanijama iz američkog bankarskog, proizvodnog i trgovačkog sektora.

Ova kompanija je pre desetak dana počela obaveštavati kompanije pogođene hakerskim napadom te, u skladu sa svojom politikom, vraćati im ukradene podatke.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
Yahoo Microsoft gmail

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana