Tekst objavljen: 27.06.2018 15:56        


Hemofarm je jedina kompanija iz Srbije i jedna od retkih iz jugoistočne Evrope koja učestvuje u finalu globalnog takmičenja projekata u oblasti održivog razvoja „Ideje za akciju“. Na takmičenje koje organizuju Svetska banka i poslovna škola Vorton sa Pensilvanija univerziteta, Hemofarm je prijavio čak 20 projekata mladih stručnjaka zaposlenih u kompaniji. 

Hemofarm finalista takmičenja „Ideje za akciju“

Zahvaljući ovako visokoj nominaciji Hemofarma na globalnom takmičenju, Srbija se našla na svetskoj mapi održivog razvoja, među zemljama koje brinu o budućnosti planete.

Svetska banka i prestižna američka poslovna škola Vorton kroz program „Ideje za akciju“ (Ideas4action) podstiču studente i mlade profesionalce iz celog sveta da iniciraju projekte koji će planetu učiniti održivim i boljim mestom za život. Na ovogodišnje takmičenje prijavljeno je više od 2000 projekata iz celog sveta, a među njima je i 20 projekata stručnjaka iz Hemofarma. Pobednici će krajem godine imati priliku da predstave svoje projekte, a najbolje ideje postaće deo novog programa razvoja koji finansira Svetska banka.

Hemofarmovi mladi inženjeri i menadžeri različitih profila za ovogodišnje takmičenje prijavili su projekte čija je realizacija značajno unapredila održivo poslovanje ove kompanije uz istovremeni doprinos boljitku cele zajednice. Reč je o projektima poput uvođenja e-sekretarice (centralizovane elektronske baze koja štedi vreme i čuva okolinu), primene novog koncepta čišćenja opreme bez zaustavljanja proizvodnje, unapređenja sistema kontrole kvaliteta koji smanjuje prekovremeni rad a povećava efikasnost, kao i drugim inicijativama kojima se poboljšava stanje u oblasti zdravstva, ekologije, obrazovanja i dr.
“Veoma smo ponosni na predloge naših mladih koleginica i kolega iz Hemofarma, većina njih je već uspešno implementirana u našem poslovanju. Takođe, svetska stručna javnost prepoznala je da naše inovacije mogu da pomognu i drugim kompanijama u povećanju produktivnosti uz istovremene uštede u poslovanju, smanjenje zagađenja, čuvanje prirodnih resursa i snažnu socijalnu komponentu. Platforma “Ideje za akciju” obezbeđuje da se u kreiranju politike globalnog razvoja, kroz prijavljivanje projekata za godišnje takmičenje i diskusiju o njima, čuje glas mladih koji će po opštoj oceni imati glavnu ulogu u realizaciji Ciljeva održivog razvoja Ujedinjenih nacija do 2030. Na mladima svet ostaje, zato je važno da budu uključeni u kreiranje sutrašnjice“, rekla je povodom učešća u ovom svetskom projektu Sanda Savić, direktorka korporativnih poslova i komunikacija Hemofarma.

Hemofarm je lider na farmaceutskom tržištu Srbije i regiona i jedan od deset najvećih izvoznika u Srbiji. Moderne fabrike usklađene su sa najvišim međunarodnim farmaceutskim standardima, a pogoni su među 20 odsto energetski najefikasnijih u svetu u svojoj kategoriji. Time je Hemofarm, osim pomenute liderske uloge u proizvodnji, postao i promoter održivog razvoja i odgovornog poslovanja u regionu. Od novembra prošle godine Hemofarm je i član Globalnog dogovora UN, svetske mreže odgovornih kompanija i organizacija.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
DEJE ZA AKCIJU hemofarm nagrada

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana