Tekst objavljen: 11.12.2013 13:45        


Ovakve ponude u bankama u Srbiji sigurno neće videti, pošto ne putuje na Svetsko prvenstvo u Brazilu, ali na primeru iz komšiluka možemo videti kako pojedine banke iskorišćavaju fudbalsku euforiju da ponude kredite

Hrvatima banke nude "Samba kredite" za put na mundijal

U Hrvatskoj, koja je izborila plasman za Brazil, jedna banka ima posebnu ponudu pod imenom ’Samba kredit’.

Put u Latinsku Ameriku banka može da finansira sa gotovinskim kreditom u iznosu od najmanje 7500 do čak 180.000 kuna (od 1000 do skoro 25 hilljada evra) na rok koji može ići i do deset godina. Budući da je reč o gotovinskom zajmu cena mu je 7,97 odsto godišnje, što znači najmanje 8,27 odsto efektivno.

Poseban marketinški trik je da banka nagrađuje svaku pobedu hrvatske reprezentacije smanjenjem fiksnog dela kamatne stope za 0,1 odstotni bod. To ne znači da će i konačna kamata pasti za isti iznos jer na fiskni deo treba dodati još i promenjivi deo kamate.

Kako kažu u Poslovnom dnevniku, imajući u vidu da Hrvatsku čekaju (najmanje) utakmice sa Brazilom, Kamerunom i Meksikom, a dogodi li se čudo pa reprezentacija prođe u osminu finala i druge utakmice, konačna cena kredita može (blago) pasti.

Premda će klijenti pozdraviti takav marketinški trik, drugi bi mogli zlobno primetiti da se banka zapravo kladi protiv uspeha hrvatske reprezentacije, piše hrvatski list.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
Hrvatska banke krediti fudbal sport

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana