Tekst objavljen: 25.05.2015 10:12        


Tiražniji nemački list "Bild am zontag" ocenio je , pozvajući se na nedavni izveštaj Evropske komisije, da se u Hrvatskoj dramatično pogoršala privredna situacija, i da toj državi, kao i Grčkoj, preti bankrot.

Hrvatska bi mogla postati nova Grčka, preti joj bankrot

U članku pod naslovom "Hrvatska bi mogla postati nova Grčka", nemački list piše da su Grčka i Hrvatska omiljene destinacije za nemačke turiste, ali da su obe države na rubu bankrota, zbog lošeg upravljanja i nesprovođenja reformi.

List se poziva na nekoliko dana staru "tajnu" analizu Evropske komisije prema kojoj se stanje privrede u Hrvatskoj dramatično pogoršalo i da u pet od osam ključnih tačaka za smanjenje deficita, hrvatska vlada nije učinila gotovo ništa.

Kao najvažnije propuste, "Bild am zontag" navodi neefikasan nadzor nad državnim finansijama, veliki broj odlazaka u prevremenu penziju, nedostatak mera za podsticanje privrede i sporost sudova u sprovođenju stečajnih postupaka.

Nemački list podseća da će Hrvatska biti jedna od tema sastanka na vrhu Evropske unije u Briselu 25. i 26. juna, prenela je HINA.

U tekstu se, takođe, navodi da bi do sredine juna trebalo da bude doneta odluka Ustavnog suda o žalbi na presudu nekadašnjem premijeru Hrvatske Ivi Sanaderu, što će biti važan test za vladavinu prava u toj zemlji.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

1 komentar

  1. User image
    verni citalac 25.05.2015 12:06

    Kuku lele, a mi se nadamo da i mi udjemo u EU!

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
Grčka Hrvatska ocene mmf hrvatski bankrot evropska unije

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana