Tekst objavljen: 07.07.2016 16:00        


Bankarska grupacija Hypo Alpe-Adria banka promenila je ime u Addiko, objavili su čelnici banke. Predsednik Izvršnog odbora Hipo Alpe Adrija banke u Srbiji Zoran Vojnović je na konferenciji za novinare u Beogradu izjavio da su promene u banci počele pre godinu dana kada su novi vlasnici banke postali američki fond Advent i Evropska banka za obnovu i razvoj.

Hypo banka postaje Addiko banka

"Pet godina je banka bila u rukama države Austrije, borila se da preživi, a onda sa promenom vlasništva krenule su i promene",naveo je on.

Vojnović je kazao da će sve poslovnice i ekspoziture u Srbiji dobiti novi izgled i ime do kraja avgusta, a prvih šest najvećih 11. jula.

Time će, rekao je, banka potpuno biti rebrendirana.

Vojnović je naveo da je u prethodnih godinu dana banka uglavnom očistila bilanse od loših kredita i da sada njihov udeo iznosi manje od 20 odsto, ali nije precizirao koliko tačno. Iznos nenaplativih kredita na nivou grupe iznosi 11 odsto, naveo je.

Vojnović je kazao da su vlasnici banke podržali njen rad sa dodatnih 25 miliona evra u decembru prošle godine, čime je kapitalna adekvatnost dostigla skoro 30 odsto.

Prema njegovim rečima, banka u Srbiji ima oko 600 zaposlenih, a celokupan razvoj digitalnih i mobilnih platformi grupe preseljen je u Srbiju.

Član Uprave Hypo Alpe-Adria grupe Razvan Monteanu izjavio je da sa novim vlasnikom i novim imenom, kao i novom strategijom, bankarska grupacija želi da bude jedna od pet najvećih u regionu.

Strategija poslovanja biće usmerena na rad sa stanovništvom i malim i srednjim preduzećima, kazao je on, navodeći da banka posebno planira da podrži mala i srednja preduzeća, jer tu vidi prostora za zdrav rast.

"Srbija je naše najveće tržište i siguran sam da će naš rast krenuti odavde", naveo je Monteanu, koji je naveo da ta grupacija posluje još na tržištima Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Crne Gore.

U Austriji je sedište banke, dok se u toj zemlji ne planira obnavljanje poslovanja u bloskoj budućnosti. .

Bankarska grupacija Hypo Alpe-Adria, prema njegovim rečima, ima ukupno milion klijenata.

Addiko banka u Srbiji uručila je donaciju atletskom timu Paraolimpijskog komiteta Srbije od 10.000 evra za propreme za Paraolimpijske igre u Rio de Ženeiru.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

2 komentara

  1. User image
    Nevena 11.07.2016 9:56

    Iskreno, jutros sam bila u banci..... uopste mi se ne svidja ova promena. Ko zna sta jos ide uz to. Jos kada je vlasnik amerikanac, mozemo ocekivati svasta, ali nista dobro. Imam racun u ovoj banci, planirala sam da i majci prenesem racun u istoj, ali sada... razmislicu. Nisam zadovolja ovim hirovima amerikanaca i evropljana i njihovom vrsljanju po nasoj zemlji. Svoje dobre namere su pokazali 1999.g. Uostalom, ako je tako dobro menjati nazive i vlasnike, sto Coca cola ne promene ime, sto Mc Donalds ne promeni ime? Najverovatnije cu promeniti banku.

  2. User image
    Zorica 11.07.2016 18:31

    Danas sam htela da obavim neko elektronsko plaćanje...BILA SAM IZNENAĐENA PROMENOM NAZIVA BANKE, ali sam nastavila započetu radnju i BEZ PROBLEMA ZAVRŠILA SVE KAO I RANIJE... Posle sam pročitala obaveštenje o promeni naziva. Inače sam upoznata takoreći godinu dana da je banka prodata. Lično sam do sada bila zadovoljna radom banke i posebno uslugom i ljubaznošću radnika u poslovnici u Kragujevcu. Klijent sam 7.godina i lični dohodak mi ide preko Hypo računa...Iz istih razloga za sada ne bih menjala banku. Osim ako se ne promene neki uslovi koji mi ne budu odgovarali. Za sada je sve isto.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
Hypo Alpe-Adria banka novo ime banke Addiko banka

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana