Tekst objavljen: 13.04.2019 13:00        


Sistem elektronske naplate karata eKG, po ugledu na beogradski BusPlus, stigao je i u Kragujevac.

I Kragujevac dobio svoj "Bus plus" - eKG

Od 1. maja počinje potpuna implementacija novog sistema i na snagu stupaju nove cene. U opticaju će biti eKG kartice, dok će oni koji se ipak odluče na kupovinu karte kod vozača morati da izdvoje znatno veći iznos novca.

Kompanija Apex Solution Technology pobedila je na tenderu Gradske agencije za saobraćaj GAS koja će naredne dve godine od Apex-a zakupljivati sistem. Cena pojedinačne vožnje koštaće 70 dinara, a novina je vremenska karta. Zanimljivo je kako će se obračunavati vožnja za vremenske karte koje će trajati 120 minuta. Sa eKG kartice 70 dinara će se skidati kada se putnici prvi put otkucaju na validatoru. U roku od dva sata, ako promene prevoz i ponovo se otkucaju, sa kartice će se skidati još 20 dinara, a svako naredno otkucavanje u toku 120 minuta od prvog otkucavanja je besplatno, iako će karta morati da se čekira na validatoru pri svakom ulasku u autobus.

Vremenska karta neće isticati čak i ako se otkuca na validatoru samo minut pre isteka drugog sata, pa će putnici moći da se voze dalje. Kupovina karte kod vozača iznosiće 150 dinara, upravo da bi građani u najvećoj mogućoj meri prihvatili elektronsko plaćanje, i da ne bi ometali vozače. Vremenska karta rešiće veliki problem putnika sa presedanjem.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ideja je da eKG kartica iznedri smart city karticu – objedinjenu karticu kojom će korisnici moći da plaćaju ulaznice za muzeje, bazene i slično, a i da njenim korišćenjem ostvare određene popuste.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
šumadija kragujevac gradski prevoz bus plus eKG apex solutions apex

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana