Tekst objavljen: 10.05.2016 9:49        


Švedska kompanija Ikea danas je otvorila konkurs za 10 radnih mesta u robnoj kući u Bubanj potoku u Beogradu i centralnoj kancelariji kompanije IKEA jugoistočna Evropa u Beogradu, a na jesen kako najavljuje, pokrenuće još jedan talas zapošljavanja.

Ikea traži 10 radnika u Srbiji, na jesen novi konkurs

Konkurs je otvoren u sklopu priprema za otvaranje prve robne kuće u Srbiji, za koju je u aprilu svečano položen kamen temeljac. U ovom talasu Ikea traži kolege za sektore ljudskih resursa, odnosa sa kupcima, unutrašnjeg dizajna, grafičkih komunikacija, web komunikacija, logistike, prodaje i sektora hrane.

"Ovo je prvi od nekoliko većih talasa zapošljavanja koji će uslediti u narednom periodu. Svi zainteresovani kandidati imaju priliku da se na sajtu www.ikea.rs", piše u saopštenju te kompanije.

Izbor zaposlenih obaviće se tako što će, nakon pregleda pristiglih biografija sa selektovanim kandidatima, uslediti telefonski intervjui i intervjui metodom licem u lice. Nakon tih postupaka kandidati će proći proces testiranja u tzv. evaluacijskom centru gde osim poslovnih veština procenjujemo i usklađenost ličnih vrednosti kandidata sa vrednostima kompanije.

Te vrednosti su, kako je navedeno, pre svega: zajedništvo - jer svi zaposleni doprinose napretku i samo zajednički je moguće ostvariti Ikea viziju; skromnost i snaga volje - gde skromnost ne znači držati se po strani jer ponekad treba biti odlučan; vođenje primerom - jer ljude inspiriše ponašanje drugih i zato Ikea zaposleni svojim ponašanjem treba da daju dobar primer kolegama, ali i kupcima; osećaj za troškove - jer dobre rezultate možemo ostvariti i uz pažljivo planiranje resursa; i na kraju stalna težnja za napredovanjem - i to kroz postavljanje pitanja i znatiželju.

"Naš proces selekcije kandidata je jedinstven i iako cenimo obrazovanje i iskustvo, prvenstveno tražimo ljude koji dele naše vrednosti", kaže Aleksandra Triantafy llidou, regionalni direktor za ljudske resurse kompanije IKEA jugoistočna Evropa.

Investicija kompanijeu prvu robnu kuću u Srbiji iznosi 70 miliona evra, a ona se gradi na parceli na autoputu Beograd - Niš pored trenutne naplatne rampe "Bubanj potok" na 14. kilometru od trga Slavija.
Kako je najavljeno, biće otvorena na leto 2017. a prostiraće se na više od 30.000 kvadrata. Imaće 1.500 parking mesta, restoran sa preko 500 mesta, bistro, prodavnicu švedske hrane i igraonicu.

Robna kuća će kupcima ponuditi inspiraciju za uređenje prostora i pun asortiman od oko 9.500 proizvoda za uređenje doma.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
zapošljavanje radnici Ikea

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana