Tekst objavljen: 02.10.2017 15:04        


Promene u regulativi koje je donelo stupanje na snagu Zakona o proceniteljima vrednosti nepokretnosti se već osećaju. Tržište rada sada čezne za licenciranim proceniteljima kojih, prema informacijama na sajtu Ministarstva finansija za sada ima samo 56!

Imamo 56 licenciranih procenitelja a potrebno je 800

Poslom procenitelja nepokretnosti do sada su se bavili sudski veštaci, ekonomisti, građevinski inženjeri, arhitekte i drugi stručnjaci, međutim, stupanjem na snagu novog Zakona ovaj posao će od juna 2018. moći da obavljaju samo oni koji završe stručnu obuku za procenitelje i polože ispit pred Stručnim odborom.

„S obzirom na to da je ovo posao budućnosti, oformili smo tim, ispunili kriterijume Ministarsva finansija i već 2. novembra počinjemo sa obukom u Beogradu. Ovo je dobra prilika za sve zainteresovane da što pre obezbede sebi mesto u ovom poslu i kasnije zarade svojim zananjem“, rekao je Nikola Seneši, direktor kompanije WMG Advisory member of WolfMcGill Group.

Procenite dobro od starta

Za sudske veštake, ekonomiste, građevinske inženjere, arhitekte i druge stručnjake koji se bave procenama nekretnina, sticanje državne licence za procenitelja vrednosti nepokretnosti je nov izazov za kraj 2017. i prvu polovinu 2018. godine.

Svi oni bi već trebalo da se odluče za akreditovanog organizatora stručne obuke, odnosno da naprave inicijalnu uspešnu procenu toga ko može najozbiljnije i najprofesionalnije da ih podrži u procesu licenciranja. Polaganje završne provere znanja koju vrši akreditovani organizator na kraju obuke je jedan od uslova za polaganje ispita pred Stručnim odborom, odnosno za sticanje licence Ministarstva finansija Republike Srbije.

Kompanija WMG Advisory Member of WolfMcGill Group je kreirala i akreditovala programe osnovne i kontinuirane edukacije procenitelja vrednosti nepokretnosti, a prijave za obuku koja počinje 2.novembra su uveliko u toku.

WMG Advisory Member of WolfMcGill Group se već 10 godina bavi poslovima procene vrednosti na tržištu JI Evrope i sa svojim timom međunarodno licenciranih procenitelja pomaže vodećim investitorima i institucijama da svoje ideje pretvore u izvodljive i profitabilne komercijalne, stambene, hotelske, maloprodajne, industrijske i druge projekte.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

1 komentar

  1. User image
    solis 05.10.2017 11:19

    Ovo je odlicna vest, konacno da se u ovoj oblasti uvede malo reda. Stvarnoje svako procenjivao vrednost nekretnina. Jedino je pitanje da li je i tih 800 dovoljno

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
nepokretnosti procena nepokretnosti procenitelji

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana