Tekst objavljen: 01.03.2016 9:11        


U kockarnicama, slot, klubovima i kladionicama na teritoriji Srbije, Inspektorat za rad je od 931 zatečenog radnika otkrio 62 njih koji su radili "na crno", saopštilo je danas Ministarstvo za rad, zapošljavanje, socijalna i boračka pitanja.  

Inspektorat zatekao 62 radnika "na crno"

Nadzor je, kako se navodi, izvršen 24. i 25. februara u 543 kockarnice, slot klubova i kladionica, a najviše neprijavljenih radnika, po tri, zatečeno je u jednoj kladionici u Surdulici i kladionici u Nišu.

Po dva neprijavljena radnika otkrivena su u kladionicama u Raški, Leskovcu, Čoki i Bujanovcu.
Inspekcijskim nadzorom otkrivena je i jedna neregistrovana kladionica u Prnjavoru.

Zbog utvrđenih prekršaja u oblasti radnih odnosa inspektori su podneli 15 zahteva za pokretanje prekršajnog postupka, i tri zahteva zbog utvrđenih prekršaja u oblasti bezbednosti i zdravlja na radu.

Takođe, zbog utvrđenih prekršaja za koje je predviđena novčana kazna u fiksnom iznosu, inspektori su izdali i 17 prekršajnih naloga.

Inspekcija rada je zbog otkrivenih nepravilnosti u oblasti radnih odnosa donela 37 rešenja kojima je poslodavcima, pored ostalog, naloženo da zasnuju radni odnos sa neprijavljenim radnicima, i 83 rešenja sa nalozima za otklanjanje nedostataka u oblasti bezbednosti i zdravlja na radu, navodi se u saopštenju resornog ministarstva.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
inspekcija poslodavci neprijavljeni radnici zaposleni rad na crno

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana