Tekst objavljen: 15.01.2022 18:00        


Društvena mreža Instagram testira opciju vertikalnih pomeranja priča u svojoj aplikaciji. U februaru 2021. godine, Instagram je potvrdio da priprema prototip novog redizajna priča sa vertikalnim pomeranjem, slično TikTok-u

Instagram testira novu opciju- vertikalni pregled priča


Društvena mrežaInstagramkonačno testira novi dizajn sa malom grupom korisnika. Kao što je primetio konsultant za društvene mreže Met Navara, neki korisnici koji se nalaze u Turskoj primili su ažuriranja Instagrama, koja daju mogućnost vertikalnog pomeranje u pričama. Dok se priče istog korisnika i dalje mogu pregledati dodirom na levu ili desnu stranu ekrana, preskakanje na priče sledećeg korisnika zahteva prevlačenje nadole.

Novinar Tasius Veloso je takođe primio isto ažuriranje u Brazilu, što sugeriše daInstagramuvodi novi dizajn vertikalnog pomeranja u više zemalja.

Promena stiže kao pokušaj da se ova društvena mreža takmiči sa TikTokom, koji već nudi vertikalno pomeranje u svojoj aplikaciji.

Kao rezultat toga, Instagram je takođe učinio priče fokusiranijim na video zapise, a ne na statični sadržaj.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE


Još je tokom decembra meseca 2021. godine, Instagram testirao povećanu maksimalnu granicu za video zapise u pričama, koja je sa 15 sekundi porasla na 60 sekundi. Korisnici već mogu da postavljaju video zapise do jednog minuta na Instagram priče,a oni postaju segmentirani u četiri video snimka od po 15 sekundi.

Kompanija koja je u vlasništvu „Meta" takođe testira nove načine sortiranja, pa čak i opciju za uređivanje mreže profila onako kako vi želite. Međutim, nejasno je kada (ili ako) će ove funkcije postati dostupne svim korisnicima.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
test faza insta story vertikalni pregled instagram instagram društvene mreže

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana