Tekst objavljen: 09.08.2019 14:50        


Paralelno sa planiranjem novog auto-puta od Pojata do Preljine, radiće se i na telekomunikacionom povezivanju. Na svih 112 kilometara biće postavljen optički kabl. Bazne stanice na petljama i odmorištima

Internet "povezuje" Moravski koridor

Još je u planovima i mnogi detalji nisu ni poznati, ali se zna da će duž čitavog 112 kilometara budućeg Moravskog koridora biti uveden internet. Digitalni koridor podrazumeva postavljanje optičkog kabla koji će omogućiti internet-konekciju duž auto-puta od Pojata do Preljine, dok će na svim petljama i odmaralištima biti bazne stanice za funkcionisanje sistema.

Ova novina značajna je za odvijanje bezbednog saobraćaja na Koridoru, budući da će se koristiti za obaveštavanje putnika o raznim situacijama na auto-putu.

Ovo su najavili projektanti Saobraćajnog instituta CIP na sastanku u Gradskoj upravi u Kruševcu, povodom javnog uvida u Nacrt prostornog plana novog auto-puta.


- Proći ćemo kroz svih sedam jedinica lokalnih samouprava kojih se Koridor neposredno tiče, kako bismo u razgovoru sa građanima mogli da predstavimo planska rešenja - rekao je Đorđe Milić, pomoćnik ministra građevinarstva.

- Pozivamo građane da aktivno učestvuju u javnom uvidu i da dostave primedbe i u pisanom obliku, tako da ćemo 26. avgusta u Čačku na javnoj sednici komisije proći kroz sve dobijene sugestije.

Eksproprijacija zemljišta na teritoriji Kruševca gde će proći budući koridor počela je ovog proleća potpisivanjem prvih 30 rešenja sa vlasnicima zemljišta na dve katastarske opštine, KO Bivolje i KO Lazarica.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

OTKUPILI 2.000 PARCELA

- Mi smo veći deo eksproprijacije odradili, u pitanju je skoro 2.000 rešenja - predočava gradonačelnica Kruševca Jasmina Palurović.

- Ostaju u manjem broju neka druga rešenja i poravnanja koja treba da se urade. Građani su zadovoljni procenom Poreske uprave, koja je odredila 200 dinara po metru kvadratnom za poljoprivredno zemljište, odnosno naknadni obračun u zavisnosti od postojanja kulture ili nekih objekata na terenu.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
parcela optički kabl internet auto put građani zemljište

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana