Tekst objavljen: 09.08.2017 15:36        


Telenor banka postigla je sporazum o strateškom partnerstvu sa investicionim fondom River Styxx Capital. Prema ugovoru, River Styxx Capital kupiće 85% udela u Telenor banci, dok će Telenor zadržati 15% vlasništva.

Investitor kupuje 85% udela u Telenor banci

“Ponosni smo što Telenor banka predvodi digitalizaciju bankarskog sektora u Srbiji u poslednje tri godine. Strateško partnerstvo sa River Styxx Capital-om predstavlja sledeći korak u njenom razvoju, koji će omogućiti da proširimo poslovanje i stvorimo nove pogodnosti za naše korisnike i tržište u celini,” kaže Ingeborg Øfsthus, predsednica Upravnog odbora Telenor banke i generalna direktorka Telenora u Srbiji.

Ulaganjem u strateško partnerstvo sa Telenor bankom, River Styxx Capital prvi put ulazi na tržište Srbije i deli viziju Telenora o pružanju lako dostupnih i jednostavnih finansijskih usluga u regionu jugoistočne Evrope.

“Investicija u Telenor banku, osnažena kroz komercijalno i partnerstvo u akcijskom kapitalu sa Telenorom, odlična je prilika za nas da uđemo na atraktivno srpsko tržište. Uvereni smo u dalji razvoj i uspeh Telenor banke, jer će se temeljiti na potrošačkim i finansijskim ekspertizama River Styxx Capitala-a, Telenorovim kompetencama u korisničkoj podršci i distribuciji, kao i na jedinstvenom profilu Telenor banke - predvodnice finansijsko - tehnološke inovacije u regionu. Banka će nastaviti da ulaže napore i resurse kako bi zadržala vodeću poziciju kao prva potpuno mobilna onlajn banka u jugoistočnoj Evropi. Naša bliska saradnja sa Telenorom najbolje će služiti interesima sadašnjih i budućih klijenta banke, a stvoriće dodatne vrednosti za sve zainteresovane strane,” kaže Elvin Guri, generalni direktor investicionog fonda River Styxx Capital.

“Sa konstantnim rastom i više od 300.000 otvorenih tekućih računa, promenili smo način na koji ljudi obavljaju bankarske poslove u Srbiji. Strateško partnerstvo sa River Styxx Capital-om podržaće dalje finansiranje i rast našeg poslovanja. U budućnosti, bićemo fokusirani na razvoj novih inovativnih finansijskih usluga i dalji rast baze naših korisnika,” kaže Miloš Brusin, predsednik Izvršnog Odbora Telenor banke.

Završetak transakcije predmet je formalnih regulatornih odobrenja u Srbiji.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

1 komentar

  1. User image
    Nemanja 10.08.2017 6:25

    katastrofa

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
banka prodaja banke telenor banka River Styxx Capital

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana