Tekst objavljen: 09.02.2019 16:01        


Predah od školskih obaveza mnogim roditeljima je prilika da se sa decom upute na kraći odmor ili da iskoriste produženi vikend za rekreaciju i uživanje na nekoj od naših planina, u banji i drugim turističkim destinacijama u Srbiji.

Istraživali smo koliko košta odmor na planini

Turistički radnici za porodične pakete nude popuste i do 20 odsto, ali mnogi ne štede za ovu priliku, pa su velnes luks paketi među aktuelnijim ponudama. Preporuka turizmologa je da se do kraja raspusta iskoristi aktuelna sezona skijanja i da se za aktivan odmor na planini izdvoji tri do sedam dana.

- Zimski period roditelji mogu da iskoriste za zimske čarolije i povedu decu na planine. Najlepše je otići na planinu i to na Kopaonik, koji nudi veliki izbor ski-paketa, ali ima i velnes hotele i brvnare, sa mogućnošću za duge šetnje. Svako prema mogućnostima može da izabere broj noćenja i vrstu smeštaja, a izbor je velik - kaže turizmolog Boris Tot.

Za kraći porodični odmor od nekoliko dana na Kopaoniku, Zlatiboru ili Divčibarama, četvoročlana porodica može da pronađe povoljan privatan smeštaj od 20, 25 do 50 evra i više po osobi dnevno, a ponuda za najbolje porodične hotele na Kopaoniku od 3. februara je od 45 do 70 evra, u zavisnosti od broja turista po apartmanu.

Kraj Drine i u zapadnoj Srbiji postoji više mesta za porodični odmor, a preporuka turizmologa su banje.

- Banjski turizam je sada popularan, a sa aspekta da i deci bude zabavno to je, pre svega, Vrnjačka Banja, mada svaka razvijenija banja u Srbiji može da pruži porodicama kvalitetan odmor. Svakako vredi doći u Suboticu, na Palić i Kelebiju gde postoji mogućnost vožnje fijakerima. U slučaju da padne sneg, organizuju se vožnje sankama kroz kelebijsku šumu, a istovremeno odrasli mogu da iskoriste velnes ponudu i degustacije dobrih vina. Na severu Bačke tri do četiri dana mogu biti nezaboravno iskustvo - poručuje turizmolog.

U Vili "Majur" na Kelebiji nude porodični vikend sa dva polupansiona od 6.700 dinara u standardnoj sobi i 7.800 dinara u luksuznoj sobi po osobi. Za decu do sedam godina boravak je gratis, a za decu od sedam do 12 godina se plaća 50 odsto. U ponudu je uključen besplatan čas jahanja, vožnja fijakerima kroz šumu, korišćenje bazena, saune, teretane, teniski tereni. U neposrednoj blizini je ergela.

Na Zlatiboru u hotelu "Palisad" nude i do 20 odsto popusta za boravak od najmanje tri noći, a deci od pet do 11 godina obezbeđuju besplatne časove skijanja. Isti popust uključen je i na usluge velnesa, dok je korišćenje teretane besplatno. Za decu do sedam godina boravak se ne plaća, a pomoćni ležaj, bez obzira da li ga koristi dete ili odrasla osoba, je 2,480 dinara. Od 14. do 19. februara cena po osobi dvokrevetna soba je 4.720 dinara, a luksuzna 6.320 dinara.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Gratis ponude za decu ima i hotel "Grand" na Kopaoniku, a u centru Mokre Gore nalaze se apartmani "Milev", opremljeni bungalovi. Iznajmljivanje za četiri i više osoba je 50 evra. Uz apartmane se nalazi poznata Šarganska osmica, a preporuka turističkih radnika je da se posete i Zaovine, Mitrovac, Kamengrad, Višegrad.

Za porodični odmor interesantna je i Prolom banja. Uz popuste, deci organizuju brojne sadržaje za zabavu, a ponude obuhvataju i korišćenje đakuzija, slanih soba, parna kupatila, tople klupe, bazene i druge spa sadržaje.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
odmor na planini zimovanje skijanje odmor

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana