Tekst objavljen: 18.07.2016 11:21        


Potpredsednica vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović uručila je danas računare predstavnicima lokalnih samouprava i drugih nadležnih organa koji učestvuju u izdavanju građevinske dozvole, kao i specijalna priznanja gradovima i opštinama koji su postigli najbolje rezultate u tome. 

Izdato 40 odsto više dozvola nego pre dve godine

Za njih je namenjeno ukupno 102 računara, a Mihajlović je tom prilikom rekla da zahvaljujući tome danas više nema šaltera, već da se sve dozvole izdaju elektronski.

Ona je navela podatak da je u prva četiri meseca ove godine bilo za 40 odsto više izdatih građevinskih dozvola nego u istom periodu pre dve godine.

Takođe, vrednost građevinskih radova je povećana za 70 odsto u odnosu na pre dve godine, istakla je ministarka.

"Sigurna sam da posao možemo zajednički da realizujemo, i sve što radimo važno je da radimo zajedno", rekla je Mihajlović i dodala da su sledeći koraci reforma katastra, a posebna pažnja kada je ova oblast u pitaju biće posvećena gradu Beogradu.

"Katastar mora da se reformiše i na tome ćemo raditi u narednom periodu", rekla je Mihajlović.
Ona je dodala da je svakoj lokalnoj samouprave u interesu da ima što više posla i što više investitora.

Lokalne samouprave su te koje sprovode zakone i nije lako bilo sprovesti ovaj zakon, rekla je Mihajlović i dodala da je cilj i da Srbija napreduje na Svetskoj Duing biznis listi.

"Cilj je i da nemamo problema sa birokratijom i da niko ne bude nezadovoljan", rekla je Mihajlović.
Ona je navela da je udeo građevinarstva u BDP zemlje ranije bio ispod četiri odsto, a da sada iznosi 5, 5 odsto.

Cilj je da dostignemo udeo od sedam odsto kako bi ova oblast bila zamajac, odnosno pokretač privrede, dodala je Mihajlović.

Ministarka je sa predstavnicima NALED-a uručila i specijalna priznanja gradovima i opštinama koji su postigli najbolje rezultate u tome.

Priznanja su uručena predstavnicima Apatina, Rume, Velikog Gradišta, Svilajnca, Bečeja, Smedereva, Valjeva, Sombora, Vršca i Kruševca.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
više izdatih dozvola građevinske dozvole dozvole za gradnju elektronsko izdavanje dozvola

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana