Tekst objavljen: 11.03.2019 14:07        


Ukoliko imate bilo kakav dug prema Infostanu ovih dana možete očekivati tužbu. Ovo preduzeće šalje izvršitelje i za dugovanja nastala pre nekoliko godina. Opomene pred utuženje dobilo je oko 140.000 Beograđana koji tvrde da im nista nije jasno i da im se naplaćuje ono sto su platili, navodi Prva TV.

Izvršitelji dolaze kod neplatiša

U zakonu piše: dug za Infostan stariji od godinu dana zastareva. Pojedini gledaoci Prve TV su dobili račune na kojima piše suprotno.

Iz ovog javnog preduzeća kažu da su sve radili po zakonu.

"Podsećamo da smo do maja 2018. godine knjižili uplate korisnika na najstariji neplaćen, a neutužen račun, u skladu sa Zakonom o obligacionim odnosima i važećim gradskim propisima.

Budući da su neredovno izmirivali svoje obaveze, korisnici koji su dobili opomenu pred utuženje su svojim uplatama namirivali neplaćene obaveze po redosledu dospelosti.

Кorisnici koji su Vam se obratili su zbog neplaćenih računa imali propuste u plaćanju.

JКP „Infostan tehnologije“ u svakom trenutku ima evidenciju svake pojedinačne uplate, te je zbog postojanja duga korisnika iz prethodnog perioda upućena opomena pred utuženje", navode za Prvu TV iz JKP "Infostan tehnologije".

U odbranu ovog javnog preduzeća stao je i zamenik gradonačelnika Goran Vesić, navodeći da ako se desi da neko ima takav slucaj, neka se javi Infostanu.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

"Ja u to ne verujem, jer ne mogu da naplaćuju zastarelost sem godinu dana, ali zato postoje reklamacije. Složićete se da svaki račun mora da bude plaćen", kaže Vesić.

Problema sa računima bilo je i u Kragujevcu. Bez ikakve predhodne opomene pred utuženje, pojedini Kragujevčani ovih dana dobili su rešenja od izvršitelja u kojima se nalaže plaćanje zaostalih dugovanja.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
korisnici dug za infostan izvršitelji

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana