Tekst objavljen: 14.08.2019 15:20        


Valjevska pivara počela je da proizvodi jagodinsko pivo

Jagodinsko pivo se od sada toči u Valjevu

Kako je saopšteno iz ove pivare koja je u svojoj 160 godina dugoj tradiciji pored valjevskog proizvodila i echinger (ajhinger) pivo, od 9. avgusta se u Valjevskoj pivari proizvodi se i puni i jagodinsko pivo.

- Jagodinsko pivo se u pogonima Valjevske pivare proizvodi po originalnoj recepturi koja datira od 1852.godine. Tim valjevskih tehnologa i ljudi zaduženih za proizvodnju ovog brenda predvodi tehnolog iz Jagodinske pivare, kako bi ovaj zlatni napitak zadržao karakteristike i svojstva čuvenog jagodinskog "čiče" - navedeno je u saopštenju.

Tržištu će se za sada ponuditi svetlo Jagodinsko pivo u staklenoj ambalaži od 0,5 i 0,33 l, a kasnije PET ambalaža i limenka.

Proizvodnju jagodinskog piva prethodno je potvrdila i direktorka prodaje Valjevske pivare Nataša Petrović.

- Tačno je da smo počeli sa proizvodnjom Jagodinskog piva i najverovatnije od ponedeljka (12. avgusta) biće u prodaji - najavila je Petrović u petak.

Valjevska pivara obavljaće, pored proizvodnje, i distribuciju jagodinskog piva, odnosno kompletan posao.

Preduzeće Brauerei Group iz Beograda, osnovano u decembru 2018, kupilo je Valjevsku pivaru u januaru 2019. po ceni od preko 3,5 mil EUR.

Osnivači beogradske firme registrovane početkom decembra prošle godine za proizvodnju piva su Živojin Jovanović i Miloje Blizanjac, iz Trlića kod Uba, i Zoran Kostić iz Brzeća kod Brusa.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Jovanović je direktor uspešne Zemljoradničke zadruge Trlić, a Kostić prvi čovek firme Brzmin iz Brzeća.

Jagodinska pivara početkom godine je prodata iz stečaja za 50 miliona dinara jagodinskoj kompaniji X-Trade.

Bilo je nezvaničnih najava, piše CentralMedia, da će proizvodnja biti obnovljena posle dve godine od prestanka, međutim, očigledno je da je to uslovljavalo velika ulaganja, jer je reč o muzejskoj tehnologiji sa početka prošlog veka, što podrazumeva i visoke troškove.

Nije poznato da li je kupac Jagodinske pivare prodao brend jagodinsko pivo Valjevskoj pivari ili je ugovoren uslužni posao, ali to ljubitelje ovog piva ne treba ni da zanima, navodi portal.

Jagodinska pivara osnovana je 1852. godine i predstavlja jednu od najstarijih fabrika u Jagodini.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
valjevska pivara valjevo jagodinsko pivo jagodinska pivara

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana