Tekst objavljen: 09.08.2020 17:00        


U Starom dvoru u Beogradu potpisan je zvanični dokument kojim se potvrđuje početak realizacije projekta "Modernizacija javnog gradskog prevoza u Beogradu"

Japanci pomažu modernizaciju javnog prevoza u Beogradu

Dokument su potpisali Jovica Vasiljević, gradski sekretar za javni prevoz, i Điro Takeići, stalni predstavnik Japanske agencije za međunarodnu saradnju iz Kancelarije za Balkan.

Projekat predstavlja donaciju Vlade Japana Gradu Beogradu i Sekretarijatu za javni prevoz, a neposrednom saradnjom izmeću Japanske međunarodne agencije za saradnju, JICA, Grada Beograda i Sekretarijata za javni prevoz biće realizovan ovaj projekat. Realizacija projekta počinje u oktobru i trajaće 36 meseci, prenosi Beoinfo.

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić rekao je da će sporazum omogućiti da se sagledaju svi probleme koji postoje u javnom prevozu i da od Japana, "kao jedne od najorganizovanijih zemalja na svetu, dobijemo predloge i iskustva kako možemo da poboljšamo sistem našeg javnog prevoza".

Gradski sekretar Jovica Vasiljević rekao je da projekat predstavlja nastavak započetog projekta donacije autobusa početkom dvehiljaditih godina i ovo je, takoreći, druga faza te donacije.On je podsetio da projekat traje 36 meseci i da pored obuke ljudi iz Sektora za javni prevoz, koja će se odvijati u Japanu, Evropi i Beogradu, podrazumeva i izradu studije koja će analizirati problem javnog prevoza i pomoći da se unapredi celokupan sistem.

"Jedna od faza ovog projekta jeste i realizacija pilot projekta koji će podrazumevati primenu savremenih tehnologija. Sve ovo je na neki način donacija Japana u stručnom i profesionalnom delu organizacije upravljanja sistemom javnog prevoza", rekao je gradski sekretar.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ambasador Japana Junići Marujama rekao je da projekat teži da uspostavi održiv sistem javnog prevoza u Beogradu koji neće nanositi štetu životnoj sredini, a sve u skladu sa politikom za zaštitu životne sredine japanske vlade.

Stalni predstavnik Japanske agencije za međunarodnu saradnju iz Kancelarije za Balkan Điro Takeići istakao je da projekat ima za cilj modernizaciju javnog prevoza u Beogradu, kao i da je zasnovan na jako velikoj posvećenosti i radu Sekretarijata za javni prevoz.

"Sistem javnog transporta u gradovima ima sve veću ulogu u očuvanju životne sredine. Posle isteka ovog trogodišnjeg projekta očekujemo da će operativnost i sposobnost planiranja samog sekretarijata značajno biti poboljšane i zasnovane na trenutnim potrebama. Isto tako očekujemo da će prihod od karata za korišćenje javnog prevoza biti poboljšan", istakao je Takeići.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
japan GSP Beograd gradski prevoz javni prevoz điro takeići jovica vasiljević

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana