Tekst objavljen: 30.07.2017 13:04        


Srbi su oduvek voleli da naruče kafu odnosno frape na grčkoj plaži, odu na ručak, tu ostave stvari, vrate se i sve ih čeka po ceni jedne kafe koju su platili. Teško da će tako moći

Jedna kafa nije dovoljna za celodnevnu ležaljku

Opštepoznato ponašanje srpskih turista na grčkim plažama - zauzmu ujutru ležaljku, plate kafu tj. frape iočekuju da će do mraka to biti njihovo mesto. Međutim, teško da je takvo ponašanje pristojno, bar tako kažu vlasnici bič barova.

Grci se sve više utrkuju na kojoj će lokaciji nešto biti za Srbe jeftino, svuda pišu na srpskom jeziku šta prodaju i kakav im je meni kako bi se srpski turisti osećali kod kuće.

Međutim, kada dođe do ležaljke na plaži, Srbi očekuju da se za tri evra izležavaju ceo dan - kaže nam jedan Srbin, koji za Grke radi na plaži u Pefkohoriju.

Kako dalje objašnjava, dešava se da srpska porodica naruči jedan frape, a onda "parkira" na ležaljkama peškire, pa tu "posadi" celu familiju.

- I onda u vreme ručka odu da jedu, potkupe sve osim peškira i recimo onih dušeka za vodu da bi zauzeli mesto. A to nije fer.

Dolaze i druge porodice da tu ostave svoje stvari, nema nikog, a mi njihove ne smemo da diramo, pa tako bude prazno mesto koje je u stvari zauzeto - kaže ovaj mladić.Iako se to polako menja, ipak, i dalje se dešavaju slične stvari, pa tako radnici moraju da "jure" sve turiste kad krenu da se migolje iz bič bara.

- Svi bi za male pare vrhunsku uslugu.

Treba imati granicu, Grci vole Srbe, ali treba da se ponašamo kao da ih poštujemo, a ne da se tu razvlačimo zbog tri evra - iskren je ovaj momak.

Kako kaže, oni koji i dalje pokušavaju sličan fazon uredno su upozoreni da to ne treba i ne mogu da rade.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
ležaljke kafići usluge Grčka turizam

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana