Tekst objavljen: 24.05.2021 16:15        


Južna Koreja će odabrati dobavljača tehnologije za izradu pilot platforme za razvoj digitalne valute, približavajući se stvaranju svoje kriptovalute koju će podržati centralna banka, objavila je ta banka u ponedeljak

Još jedna država dobija svoju digitalnu valutu

Korejska centralna banka traži partnera koji će istražiti mogućnost pokretanja digitalne valute u test okruženju.

Platforma će sadržavati simulacije poslovnih banaka i prodajnih mesta, a uključivaće plaćanje putem mobilnih telefona, prenos sredstava i polaganje depozita, objavila je Banka Koreje (Bank of Korea/BOK).

Pilot program će trajti od avgusta do decembra ove godine.

Aktivnosti BOK dolaze u vreme širenja bitkoina i drugih kriptovaluta, koje menjaju način funkcionisanja finansijskog sektora.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Centralne banke od Kine do Britanije i Švedske gledaju na razvoj digitalnih valuta kao na način modernizacije sopstvenih finansijskih sistema, te ih prihvataju radi ubrzanja domaćih i međunarodnih transakcija.

Centralne banke zemalja sa petinom svetske populacije će najverovatnije izdavati vlastite digitalne valute u naredne 3 godine, pokazalo je istraživanje Banke za međunarodna poravnanja.

- Udeo gotovinskih transakcija se znatno smanjuje. Potezi koje sada pokrećemo su priprema za promene, rekao je zvaničnik BOK na konferenciji za novinare.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
kriptovalute tržište kriptovaluta južna koreja digitalne valute

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana