Tekst objavljen: 31.12.2016 16:04        


Uvođenje aplikacije za elektronsko registrovanje prilikom pokretanja biznisa trebalo bi da pojednostavi proceduru, a ministar privrede Goran Knežević očekuje da to unapredi poziciju Srbije na Duing biznis listi Svetske banke. 

Još jednostavnija procedura za pokretanje biznisa

Ministar je sporazum o uvođenju aplikacije potpisao danas sa šeficom Kancelarije UN u Beogradu Irenom Vojačkovom Solorano, koja je to ocenila kao korak ka boljoj saradnji Kancelarije UN i Ministarstva, za koje je rekla da je jedan od ključnih državnih organa za unapređenje privrednog ambijenta, ali i stanja u društvu.

Knežević kaže da je uvođenjem novog sistema postupak osnivanja preduzeća pojednostavljen, a to će, dodao je, uštedeti vreme i novac našim preduzetnicima.

Zahvalivši UNDP na finansijskoj i stručnoj podršci u ostvarivanju ovog cilja, Knežević je dodao da će novi postupak unaprediti poslovno okruženje.

Zahvaljujući poslednjem unapređenju ovog sistema, koje se primenjuje od 1. marta 2016, Srbija se našla na 47. mestu Duing Biznis liste SB s obzirom na uslove otpočinjanja biznisa.

Projekat je, inače, osmišljen kao podrška Ministarstvu privrede i Agenciji za privredne registre, a cilj reforma u oblasti otpočinjanja biznisa je upravo da pojednostavi procedure i skrati vreme koje je neophodno za registrovanje preduzeća.

U saopštenju Ministarstva privrede se navodi da će novi projekat još pojednostaviti proceduru, jer će sve moći da se obavi putem interneta, preko posebne platforme za elektronsku registraciju, bez odlaska na šalter.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
aplikacija pokretanje posla biznis

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana