Tekst objavljen: 26.09.2018 15:43        


Oni koji se trenutno nalaze na letovanju, zasigurno uživaju, imajući u vidu da podaci, prema najnovijim merenjima, pokazuju da je temperatura mora idealna za kupanje u mnogim mestima u Crnoj Gori, Hrvatskoj, Grčkoj i Turskoj.

Još niste otišli na letovanje? Nije kasno

Kako se navodi na zvaničnom sajtu Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju Crne Gore, temperatura mora izmerena juče u 13 časova iznosila je u Budvi i Petrovcu 25 stepeni, u Herceg Novom 24, u Ulcinju je bilo nešto hladnije sa izmerenih 23 stepena, dok temperatura mora kraj Bara iznosi 20 stepeni Celzijusa.

Temperatura Jadrana nešto je hladnija uz hrvatsku obalu, te je more kraj Dubrovnika bilo 24 stepena, što je i najtoplije u Hrvatskoj, pokazuju podaci Državnog hidrometeorološkog zavoda Hrvatske. Oni pokazuju i da kraj Raba, Splita i Rovinja ima 23 stepena, Hvara i Zadra 22, Mljeta, Krka i Komiže 21, a kod Šibenika 20 stepeni Celzijusa.

Što se tiče Grčke, temperatura mora kraj Rodosa iznosi 28 stepeni, na Zakintosu i kod Atine ima 26, a u drugim popularnim letovalištima poput Tasosa, Paralije, Soluna, Skijatosa, Sartija, Leptokarije, Evije, Nei Porija i Neos Marmarasa - prijatnih 25 stepeni.

Najtoplije je svakako kupačima u Turskoj. Temperatura mora u Alanji iznosi 28,3 stepena, u Beleku i Kemeru je izmereno 28,2, a u Antaliji "okruglih" 28. Voda u Marmarisu je topla 26,3 stepena, u Bodrumu i Izmiru 25, a u Kušadasiju 23,8, navodi se na sajtu Trenutnatemperatura.com.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
more letovanje Grčka Hrvatska Crna Gora turska

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana