Tekst objavljen: 20.09.2019 11:10        


Iako je ove godine donirao preko 35 milijardi u humanitarne svrhe, Bil Gejts je od početka 2019. zaradio 16 milijardi i postao "težak" 106 milijardi dolara

Kako je Bil Gejts dodatno uvećao bogastvo jednostavnom strategijom ulaganja?

"Reč je o jednostavnoj strategiji ulaganja – preko 60 odsto bogatstva držim u akcijama", kazao je osnivač Majkrosofta u intervjuu za Blumberg.

Od ponedeljka se oko 60 milijardi dolara Gatesovog bogatstva nalazi upravo u deonicama koje poseduje i zahvaljujući tome, kako je pojasnio Majkl Larson, investicioni savetnik milijardera, Gejts je uspio da izgradi najveću svetsku privatnu fondaciju bez smanjenja svog bogatstva.

Ipak, to bi se moglo promeniti, ako se u SAD uvedu veći porezi, kao što poslednjih dana navode svetski mediji.

"Sumnjam da će porez na bogate proći, ali ja ne bih bio protiv njega. Najbliže tome je porez na nekretnine za koji snažno zagovaram da se vrati na 55 odsto, odnosno na procenat na kojem je bio pre nekoliko decenija", rekao je Gejts.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Iako je drugi najbogatiji čovjek na svetu (posle Džefa Bezosa), Gejts je poznat kao zagovornik većih poreza na dohodak onih najbogatijih u Americi i veće transparentnosti.

"Ne sviđa mi se što postoji toliko fondacija za koje niko ne zna ko su njihovi vlasnici. Finansijska transparentnost je veoma bitna" kazao je i dodao da sumnja da će se i u budućnosti moći pohvaliti jednakim finansijskim uspesima kao dosad.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
akcije džef bezos ulaganje Bil Gejts

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana