Tekst objavljen: 09.07.2017 13:00        


Putujete na more u Grčku, Crnu Goru, Bugarsku ili Hrvatsku, ali da li je baš potrebno da nosite skoro sve namirnice iz Srbije, kako biste uštedeli.

Kakve su cene u popularnim letovalištima

Ono što je sigurno, u Grčkoj su cene hrane znatno više nego kod nas, za razliku od Crne Gore, dok je meso nešto povoljnije kupiti u Hrvatskoj, a najmanje u poređenju sa Srbijom košta u Bugarskoj.

Ipak, pre nego krenete na put, dobro se raspitajte šta smete, a šta ne smete da ponesete, kako ne biste došli u situaciju da vam na granici ne oduzmu hranu.

Najisplativije je, što je univerzalno pravilo, pazariti robu u velikim marketima, a savet je da pratite akcije.

Cene namirnica u Grčkoj se razlikuju od mesta do mesta, ali i od ostrva do ostrva. Kada se posmatraju cene u Grčkoj u poređenju sa Srbijom, nema šta nije skuplje - od voća, povrća, mesa, osnovnih životnih namirnica... Izuzetak je jedino maslinovo ulje.

- Marketi su dobro snabdeveni svežim i voćem i povrćem. Ali su cene u odnosu na naše mnogo veće. Kilogram jabuka košta 1,95 evra, toliko je i kilogram paprika. Breskve su 2,10 evra za kilogram, dok za krompir i luk treba izdvojiti 1,60 evra. Pred 1. juli kad je trebala da počne nova smena primetili smo da su podigli cene i to najmanje za 20 posto - priča Miljko Milosavljević koji je nedavno došao sa letovanja na Skijatosu.

U Hrvatskoj i Bugarskoj je nešto povoljnija cena mesa, dok u Crnoj Gori su mnogi proizvodi jeftiniji nego kod nas.Već na putu do odredišta pogledajte gde se usput ili blizu izabrane destinacije nalazi veliki market i tu kupite šta vam treba, a tako ćete uštedeti i vreme i gorivo i novac. Vodite računa da na plaži ne pazarite voće i povrće, jer ćete tako dosta skupo proći, jer su cene i nekoliko puta više.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
letovanje turizam hrana cene u letovalištima

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana