Tekst objavljen: 14.04.2015 14:44        


Željko Milković, direktor GSP, najavio jeftiniji prevoz. kada bi građani plaćali karte po toj novoj ceni, priliv novca bi bio iskorišćen za kupovinu vozila

Karta 20 do 30 dinara - ali da je svi plaćaju!

"Prihvatio bih da cena karte bude 20 do 30 dinara, ali da je svi putnici plaćaju", izjavio je juče direktor Gradskog saobraćajnog preduzeća Željko Milković gostujući na RTS.

Čelnik najvećeg gradskog prevoznika govorio je i o budućoj ulozi tramvaja, tenderu za nabavku novih vozila i scenariju u slučaju prodaje "Laste".

- Rado bih prihvatio pilot-projekat da mesec dana svi korisnici GSP plaćaju kartu po nižoj ceni. Ali uvek je problem što se ljudi toga ne pridržavaju, zato je situacija takva kakva jeste - rekao je Milković.

Prema Milkovićevim rečima, kada bi građani plaćali karte po toj novoj ceni, priliv novca bi bio iskorišćen za kupovinu vozila, jer su mnoga dotrajala.

- U četvrtak je objavljen tender za nove autobuse, zemunski "Ikarbus" se prijavio i to će biti 30 novih autobusa za nas. Uskoro će biti raspisan tender za novih 20 autobusa, a do kraja godine ćemo uvesti i elektro-autobuse - naglasio je Milković.

On je još dodao da će elektro-saobraćaj biti okosnica prevoza u Beogradu, da će neke linije možda biti ukinute, tri najfrekventnije rasterećene, a tramvaji, uprkos poraznom istraživanju, ostati kao jedno od glavnih prevoznih sredstava.

Milković je istakao da GSP neće moći da preuzme putnike, ako "Lasta" bude prodata do kraja godine.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

2 komentara

  1. User image
    Ivan 14.04.2015 14:47

    Šta sad može i cena od 20 dinara, a bitno je da ste kartu digli na 100 dinara....

  2. User image
    Vilma 14.04.2015 17:52

    Može ali ne Bus plusu ili nekoj drugoj fantomskoj firmi.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
karte za javni prevoz javni prevoz GSP Beograd manje cene karata cene karte

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana