Tekst objavljen: 27.08.2022 16:00        


Kompanije Kasperski i Majkrosoft integrisale su svoje bezbednosne timove kako bi mogle lakše da otkriju sajber pretnje, efikasnije procene i prate situaciju, kao i da odgovore na potencijalni incident

"Kaspersky" i "Microsoft" udružili timove za sajber bezbednost


Dve kompanije su se udružile u pružanju obaveštajnih podataka korisnicima servisa "Microsoft Sentinel".

Kompanije Kasperski i Majkrosoft integrisale su "Kaspersky Threat Data Feeds" sa "Microsoft Sentinel", SIEM i SOAR cloud rešenjem, kako bi korisnicima pružile praktičan uvid u podatke za istraživanje sajber napada i reagovanje.

Informacije o pretnjama (TI) su osnovna komponenta svakog modernog sistema sajber bezbednosti, navodi kompanija Kasperski u saopštenju.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE


Pristup TI podacima kompanije Kasperski u okviru servisa "Microsoft Sentinel" pruža kompanijama najnovije uvide o potencijalnim pretnjama, poput imena pretnji, vremena u kojem su se pojavile, geolokacije odakle potiču, razrešenih IP adresa inficiranih web resursa, mapiranja podataka, popularnosti i drugih termina za pretragu.

Sa ovim podacima, bezbednosni timovi ili SOC analitičari, mogu ubrzati početne procene i doneti blagovremenu odluku o daljem delovanju.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
it sektor Kasperski Microsoft sajber bezbednost

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana