Tekst objavljen: 28.02.2014 14:31        


Ulaganjem u opremanje poslovnica po evropskim standardima bankarskog poslovanja i grupe Nova KBM, kragujevačka KBM banka nastavlja sa modernizacijom i jačanjem svoje pozicije na mikro tržištu Beograda.

KBM banka otvorila prvu filijalu u Beogradu

Uz prisutsvo ambasadora Slovenije u Beogradu, njegove ekselencije Franca Buta, predsednika Uprave grupe Nova KBM, Igora Žibrika, ispred Agencije za osiguranje depozita člana UO KBM banke i generalnog sekretara predsednika Republike Srbije, Nedeljka Tenjovića, novoimenovanog predsednika Izvršnog odbora KBM banke, Ljubinke Lovčević i poslovnih partnera danas je svečano otvorena poslovnica u Beogradu u Bulevaru Zorana Đinđića 144a.

KBM banka je na kraju 2013. zauzimala 0,5% bankraskog tržišta u Srbiji. Banka ima poslovnu mrežu koja se sastoji od 5 filijala i 24 ekspoziture. S postojećom infrastrukturom i 272 zaposlenih, banka pruža usluge za oko 100.000 klijenata.
Od promene imena u KBM banku krajem prošle godine, banka izdvaja u rebrendiranje i modernizaciju poslovne mreže, a banka se posebno fokusira na mikrolokacije u Beogradu, Novom Sadu i Kragujevcu, gde je i sedište banke.

Nova filijala KBM banke u Bulevaru Zorana Đinđića 144a nudi klijentima kompletnu uslugu blagajničkog poslovanja za fizička i pravna lica, kreditiranje fizičkih lica i privrede, usluge međunarodnog transfera novca, elektronsko bankarstvo, bankomat za podizanje gotovine 24h i novi objedinjeni paket dobrodošlice za sve nove klijente, bez finansijske naknade na bankarske usluge za korišćenje prvih godinu dana.

“KBM banka nastavlja usklađivanje sa standardima i normama Grupe Nova KBM, koristeći njene sinergijske efekte. Cilj je da postanemo univerzalna banka orjentisana na poslovanje sa privredom i građanima, profitabilna banka koja zadovoljava potrebe klijenata, siguran oslonac poslovanja slovenačkih kompanija u Srbiji, kao i banka sa dobrim korporativnim upravljanjem,” izjavila je Ljubinka Lovčević, predsednik Izvršnog odbora KBM banke na otvaranju poslovnice u Beogradu.

Član Uprave Grupe Nova KBM Igor Žibrik dodao je: „Grupa Nove KBM je u procesu prestrukturisanja, koji je decembra prošle godine uz dokapitalizaciju države potvrdila Evropska komisija. Glavni cilj ovog procesa je da Grupa ojača svoj finansijski položaj i fokusira se na svoj core business, odnosno bankarstvo. Shodno tome prestrukturisanje se nastavlja i u KBM banci. Grupa Nova KBM će nastojati da se konsolidacija banke završi prema dostavljenom i usvojenom planu Izvršnog odbora KBM banke. Uvereni smo, da smo na dobrom putu i odlučni da taj put nastavimo.”

„Nadam se da će svojim profesionalnim i efikasnim radom menadžment i zaposleni osvojiti bankarsko tržite u Beogradu, povećati broj klijenata i time doprineti uspešnijem radu Banke u narednom periodu,” izjavio je Nedeljko Tenjović, član UO KBM banke, na otvaranju poslovnice u Beogradu.

“Slovenija i njena privreda vide Srbiju kao jednu od najperspektivnijih tržišta u regiji Jugoistočne Evrope. Da je isplativo investirati i istrajati u Srbii, dokazuje i 1400 registrovanih preduzeća i skoro 400 slovenačkih investicija, što svrstava Sloveniju među velike investitore. Interes za srpsko tržište ne opada i pored trenutnog zatišja. Većina slovenačkih preduzeća u Srbiji se oseća dobro i posluje uspešno, iako istovremeno očekuju da će se neke oblasti koje još nisu dovoljno uređene, vrlo brzo urediti,” zaključio je ambasador Slovenije u Beogradu, Njegova ekselencija Franc But.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
kbm banka

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana