Tekst objavljen: 23.06.2015 10:11        


Kineski zvaničnici izrazili su danas nadu da će Grčka uskoro izaći iz dužničke krize, ukazujući na blisku komunikaciju između strana uključenih u pregovore o grčkoj dužničkoj krizi, javlja Rojters.

Kina i Moskovisi uvereni u postizanje rešenja za Grčku

"Sa tačke gledišta Kine, nadamo se da će Grčka uskoro izaći iz krize kako bi omogućila stabilan razvoj procesa integracije Evropske unije", izjavio je portparol kineskog ministarstva spoljnih poslova, Lu Kang.

Kako navodi Rojters, kineski premijer Li Kećeng naredne nedelje putuje u Evropu kako bi učestvovao na samitu Kine i Evropske unije u Briselu.

I evropski komesar za ekonomska pitanja Pjer Moskovisi osvrnuo se na pregovore o grčkoj krizi.

"Uveren sam da ćemo postići sporazum", rekao je Moskovisi za Radio Francuske, ali i istovremeno upozorio da preostaje rad na pitanjima poreza na dodatu vrednost (PDV) i reformama penzionog sistema, prenosi agencija Frans pres.

"U naredna dva dana, delegacija Međunarodnog monetarnog fonda, Evropske centralne banke i Evropske komisije će pregovarati sa grčkom stranom radi postizanja sporazuma", izjavio je Moskovisi.

Višemesečni pregovori između Atine i njenih kreditora trenutno su na vrhuncu, jer za samo nedelju dana Grčkoj stiže na naplatu 1,5 milijardi evra duga prema MMF-u, a ukoliko ne dobije finansijsku pomoć, toj državi preti bankrot, navodi Frans pres.

Posle jučerašnjeg vanrednog samita u Briselu, ministri finansija evrozone su za sutra zakazali novi sastanak o grčkoj dužničkoj krizi.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
Grčka frans pres grčka kriza međunarodni monetarni fond

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana