Tekst objavljen: 02.01.2023 18:00        


Kineski zakonodavci razmatraju nacrt izmene zakona o kompanijama kako bi se poboljšao korporativni sistem, pravilima za veću odgovornost akcionara i bolje korporativno upravljanje

Kina menja zakon o kompanijama kako bi poboljšala korporativni sistem


Nacrt izmena podnet je danas na tekućoj sednici Stalnog komiteta Narodnog kongresa Kine, najvišeg zakonodavnog tela, na drugo čitanje, prenosi Sinhua.

U poređenju sa nacrtom izmene podnetim na razmatranje u decembru 2021. godine, novim nacrtom je pojačana odgovornost akcionara u ulozi kapitala kada kompanija nije u mogućnosti da vrati dospela dugovanja i u drugim slučajevima.

Novi nacrt dodatno poboljšava pravila o organizacionoj strukturi kompanija, uključujući kompanije koje su kotirane na berzi, kako bi se poboljšalo korporativno upravljanje.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE


Odredbama o zakonskoj svrsi, prema novom nacrtu, dodaje se i "unapređenje savremenog korporativnog sistema sa karakterističnim kineskim obeležjima i podsticanje preduzetništva".

Usvojen 1993. godine, kineski zakon o kompanijama je nekoliko puta menjan. Sadašnja verzija je doneta nakon izmene i dopune sistema kapitala preduzeća 2018.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
zakon o kompanijama kina Novi zakon kompanije kineske kompanije

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana