Tekst objavljen: 26.12.2022 12:55        


U kineskoj kompaniji Xiaomi započet je niz otpuštanja kojim će radna snaga proizvođača pametnih telefona biti snižena za 10 odsto

Kineski gigant ukida 10% radnih mesta


Rukovodioci tehnološkog giganta doneli su ovu odluku kako bi smanjili troškove čiji rast podstiče globalna inflacija i restriktivne mere za borbu protiv virusa Covid-19.

U kompaniji Xiaomi, najveći proizvođač mobilnih telefona u Kini i treća najveća kompanija u industriji na globalnom nivou (iza kompanija Apple i Samsung), otkaze će dobiti radnici iz različitih sektora poslovanja, među kojima je i odeljenje za proizvodnju vodećih proizvoda, koje tri kvartala zaredom beleži pad i zarade i profita.

Svoje pozicije napustiće i tri rukovodioca kompanije, među kojima je bivši veteran kompanije Qualcomm Vang Sijang (Wang Xiang), navodi se u poruci koju je zaposlenima poslao osnivač i predsednik Odbora kompanije Xiaomi Lej Džun (Lei Jun).

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE


Ove poteze firma povlači pred kraj godine u kojoj je čitav tehnološki sektor pretrpeo veliku štetu, uzrokovanu ograničenjima koja je vlada postavila za internet grupe i koja su dovela do pada profita i masovnih otpuštanja.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
tehnološki sektor xiaomi otkazi kina pametni telefoni ekonomska kriza

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana