EUR 117,59 USD 104,30 CHF 110,76

Kursna lista


Zvanični kurs Evra za dan 13.07.20. :: 117.5944 rsd

Tekst objavljen: 28.08.2019 14:10        


Kineska centralna banka planira da sopstvenu kriptovalutu izda već 11. novembra, na najprometniji dan za onlajn šoping u toj zemlji, objavio je američki finansijski magazin Forbs, pozivajući se na dva izvora upoznata sa situacijom

Kinezi izdaju svoju kriptovalutu 11. novembra

Narodna banka Kine (PBOC) još od 2014. godine istražuje mogućnost lansiranja sopstvene digitalne valute kako bi umanjila troškove prometa tradicionalnog papirnog novca i pojačala kontrolu nad novčanom masom.

PBOC planira da svoju kriptovalutu distribuira kroz najmanje sedam institucija u početnoj fazi, među kojima su kineski tehnološki divovi poput Alibabe i Tensenta, zatim najveća kineska kartičarska kompanija Čajna Junion Pej i četiri kineske državne banke, navodi se u izveštaju koji se poziva na izvor uključen u razvoj kriptovalute.

Pomenute institucije će, prema Forbsovim izvorima, biti odgovorne za "distribuiranje kriptovalute do 1,3 milijarde kineskih građana i ostalih koji posluju u renminbiju".

Forbsovi izvori ukazuju i da se centralna banka Kine nada da će ta valuta na kraju biti dostupna i potrošačima u Sjedinjenim Državama.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
kineska kriptovaluta 11 novembar kina kriptovalute nova kriptovaluta bitkoin

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana

Prosečna ocena: 4.11

ostavite komentar