Zvanični kurs Evra za dan 21.10.20. :: 117.5802 rsd
Tekst objavljen: 09.06.2018 11:30        


Kompanija Gartner objavila je rezultate na mobilnom tržištu u prvom kvartalu u kojem je ostvaren blagi rast prodaje od 1,3% u odnosu na isto razdoblje 2017.

Ko dominira na tržištu mobilnih telefona?

Trend koji se godinama ne menja jeste dominacija Samsunga i Apple-a– iako je južnokorejska kompanija ostvarila blagi pad isporuka telefona i dalje su nedodirljivi na mobilnom tržištu na kojem drže više od 20 odsto.

Apple je ubeležio povećanje isporuka od oko 2 miliona iPhona u odnosu na prvi kvartal 2017. te ova kompanija sada drži 14,1 odsto tržišta.

Drugi trend vezan je uz Huawei – ova kompanija sada drži čvrsto treće mesto na tržištu pametnih telefona i konstantno beleži rast isporuka telefona. U prva tri meseca isporučili su više od 7 miliona pametnih telefona više u odnosu na isti kvartal prošle godine.

Iz kvartala u kvartal sve su bliži Apple-u, a njihov dugoročni plan svima je dobro poznat da za nekoliko godina žele da dominiraju tržištem pametnih telefona i prodavati više uređaja od Samsunga i Apple-a.

I treći trend jest nastavak velikog rasta Xiaomija koji je isporučio skoro 28,5 miliona telefona i zauzeo je četvrto mesto uz rast od čak 124 odsto. Očekivanja za budućnost još su veća te, osim u Aziji, Xiaomi pokušava da se probije i na tržište Evrope.

Dok čekamo rezultate na našem tržištu, pogledajte šta u ponudi imaju naši operateri.

Na mts portalu postavljen je BizPaket savetnik, koji predstavlja novinu u komunikaciji sa korisnicima, kreiranju ponude i realizaciji prodaje BizPaketa.

Novi online savetnik sadrži 6 pitanja i poslovnom korisniku pruža mogućnost dobijanja najbolje BizPaket ponude koja je prilagođena potrebama njegove firme na osnovu datih odgovora.

U zavisnosti od odgovora na pojedina pitanja, ponuda sadrži određeni broj fiksnih linija, drugačiju ponudu internet brzine i mobilnih tarifa u paketu.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
samsung apple mobilni telefon tržište mobilnih telefona

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana