Zvanični kurs Evra za dan 06.12.21. :: 117.5781 rsd
Tekst objavljen: 19.04.2021 16:06        


Nacionalna služba upravo je raspisala širok set javnih poziva za sve nezaposlene. Nezaposleni koji su bili evidentirani kod Nacionalne službe za zapošljavanje na dan kada je usvojen rebalans budžeta - 15. april, dobiće u okviru paketa ekonomske pomoći dodatnih 60 evra. Direktor Nacionalne službe Zoran Martinović kaže da će pomoć biti isplaćena u junu.

Ko neće moći da računa na 60 evra? Pomoć nezaposlenima biće isplaćena u junu

Zoran Martinović ističe da su nezaposleni dobili svoje posebno mesto tako što će dobiti dodatnu jednokratnu pomoć - 60 evra pored onih koje će dobiti svi građani.

- Važno je napomenuti da će pomoć biti isplaćena u junu i da je presek napravljen 15. aprila. Svi koji se prijavljuju nakon toga mogu da koriste druga prava i druge usluge Nacionalne službe, ali na ovu pomoć neće moći da računaju - objašnjava Martinović.

Kaže da je napravljen preliminarni presek i da aktivnih tražilaca zaposlenja ima oko 540.000.

- Vidi se da je taj broj porastao verovatno jer će mnogi želeti da dobiju pomoć. Imamo i neke druge kategorije na našoj evidenciji, tako da ćemo imati 600.000 onih koji mogu da računaju na ovu vrstu pomoći. Prevedeno u novac, to je oko četiri milijarde i 300 miliona dinara - navodi Martinović.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Kaže da će konačan spisak biti sačinjeni kada se zaokruže svi procesi.

Martinović smatra da postoje tri razloga za povećanje broja nezaposlenih u odnosu na isti period prethodne godine.

- U januaru i februaru je bio veći talas jer su mere vlade prestale sa dejstvom krajem godine, tako da smo zabeležili povećan priliv iz radnog odnosa. To je sada stabilizovano, ali veći priliv imamo iz kategorije neaktivnih građana koji su se prijavili na evidenciju zato što je najavljena jednokratna pomoć. Verujem da ćemo ponovo imati stagnaciju ili opadanje kada ovaj proces bude završen - ističe Martinović.

Kaže da je Nacionalna služba upravo raspisala širok set javnih poziva za sve nezaposlene.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
nacionalna služba za zapošljavanje zapošljavanje država nezaposleni

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana