Tekst objavljen: 08.12.2020 13:45        


Iz Poreske uprave podsećaju firme i poslodavce na rokove za plaćanje poreza za pojedine obaveze tokom ovog meseca

Koje sve poreze treba platiti ovih dana, tačnije do 10. decembra?

Za svega dva dana, odnosno do 10. decembra je rok do kada treba podneti poreske prijave i platiti porez na premije neživotnih osiguranja za prethodni mesec. Do tog datuma i poreski dužnici iz člana 10 Zakona o PDV-u treba da podnesu poresku prijave i plate PDV za prethodni mesec.

Rok za plaćanje mesečnih akontacija poreza i doprinosa na prihode od samostalne delatnosti za prethodni mesec ističe 15. decembra, a tada ističe i rok za podnošenje obaveštenja preduzetnika o opredeljenju za isplatu lične zarade u 2021. godini i podnošenje obaveštenja preduzetnika da u 2021. godini neće isplaćivati lične zarade. Do 15. decembra trebalo bi doprinose da plate sveštenici i verski službenici, domaći državljani zaposleni u inostranstvu i inostrani penzioneri za prethodni mesec. Isti rok važi i za podnošenje poreske prijave o obračunatim doprinosima za obavezno socijalno osiguranje za osnivače, odnosno članove privrednog društva.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

I rokovi za podnošenje poreske prijave i plaćanje PDV-a za prethodni mesec, kao i za plaćanje akontacije poreza na dobit pravnih lica za prethodni mesec, ističu 15. decembra. Tada ističu i rokovi za plaćanje obračunate akcize za period od 16. novembra do kraja prethodnog meseca, zatim za podnošenje poreske prijave o obračunu akcize za prethodni mesec i podnošenja poreske prijave i plaćanje akcize na električnu energiju za krajnju potrošnju za prethodni mesec.

Poslednjeg dana u decembru ističe rok za plaćanje doprinosa za obavezno socijalno osiguranje za neisplaćene zarade za novembar ove godine i za plaćanje obračunate akcize za period od 1. do 15. dana u mesecu.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
10 decembar porez PDV neplaćanje poreza plaćanje poreza rok za plaćanje poreza

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana