Tekst objavljen: 27.04.2021 15:55        


Počinje isplata subvencija gradskim hotelima u ukupnom iznosu od oko 10,3 miliona evra, odnosno 1,22 milijarde dinara, najavio je ministar finansija Siniša Mali

Koji sve hoteli od danas dobijaju državnu pomoć?

Hotelijeri će dobiti 350 evra po individualnom ležaju i 150 evra po smeštajnoj jedinici u dinarskoj protivvrednosti. Mali ističe da će pomoć pokriti ukupno 13.573 smeštajnih jedinica i 23.811 ležajeva.

Za subvencije su mogli da konkurišu hoteli koji se nalaze na teritoriji 76 lokalnih samouprava. Na konačnom spisku našla su se 294 objekta koji ostvaruju pravo na novčanu pomoć. Najviše hotela se nalazi na teritoriji Beograda (101), Novog Sada (24) i Niša (24).

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Iako je pomoć, prema rečima ministra, zamišljena tako da novac ode gradskim hotelima, na konačnom spisku našli su se i hoteli koji se nalaze na planinama i u prirodi kao što je hoteli "Zlatiborska noć" na obroncima Zlatibora, "Ramonda" na Rtnju ili hotel "Lepenski vir" kod Đerdapske klisure.

Na spisku se nalazi i hotel "Alfa" iz Končareva, koji je u žižu javnosti dospeo kada je Marinika Tepić prozvala Dragana Markovića Palmu da je u ovom hotelu blizu Jagodine podvodio maloletnice.

Privredni subjekti koji su ostvarili pravo na subvenciju gube pravo na pomoć ukoliko smanje broj zaposlenih za više od 10 odsto u periodu od dana stupanja na snagu Programa zaključno sa istekom perioda od tri meseca nakon isplate novčane pomoći.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
hoteli državna pomoć Srpski turistički sektor siniša mali

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana