Zvanični kurs Evra za dan 06.12.21. :: 117.5781 rsd
Tekst objavljen: 09.11.2018 13:21        


Svi kandidati za posao znaju kako se intervju započinje - treba da budete tu na vreme, nabacite osmeh na lice i imate čvrst stisak pri rukovanju.

Kojom rečenicom završiti razgovor za posao?

S druge strane, malo je teže znati kako bi ovaj razgovor trebalo da se završi. U nastavku teksta vam otkrivamo koja to fraza može da vam otključa vrata vaše potencijalne buduće firme.

Budite direktniSuzi Velč, autorka nekih od najprodavanijih naslova iz područja menadžmenta, tvrdi kako poslednjih nekoliko minuta razgovora za posao obično odlučuju o tome hoćete li taj posao zaista i dobiti, prenosi CNBC. Srećom, postoji nešto što uvek možete da kažete u poslednjim sekundama, a ostaviće pozitivan utisak na vaše potencijalne buduće poslodavce.

- Kada ste ispričali sve što ste imali i osoba koja vas je intervjuisala vam saopšti da je to kraj razgovora, nemojte samo da izgovorite "hvala" i odete. Pre nego što izađete, recite "ja stvarno želim ovaj posao" - predlaže Velčova.

Verovatno ste stava da takva iskrenost zvuči previše očajno, ali mogućnost za uspeh u ovom je slučaju veća (i važnija) od samog rizika. Da malo pojasnimo kakav efekat ima ova rečenica.

Stručnjacima koji vode intervju ova izjava pokazuje tri vaše osobine koje verovatno i traže kod svog budućeg zaposlenog – iskrenost, hrabrost i skromnost.

- Ovakva otvorenost donosi osvežavajuću notu iskrenosti i uvek dotakne ljude na pozitivan način - ističe Velčova. Za to postoji dobar razlog. Odstupanje od nekog unapred pripremljenog govora i robotskog predstavljanja ukazuju na autentičnost, kvalitet koji je danas sve ređi.

Takođe, čvrsto izražavanje svoje želje pokazuje i hrabrost. Oni koji čuju takvu izjavu, znaju da ju je teško izreći. Znaju da je za to potrebno imati petlje i zato će vas zapamtiti. Menadžeri cene zaposlene koji pokazuju hrabrost na poslu, bilo kroz inicijativu, bilo kroz jasno izražavanje mišljenja.

Štaviše, ovakva otvorenost dokazuje da niste preponosni i da ste svesni zašto ste stvarno tamo. Onima koji će birati savršenog kandidata za posao to šalje poruku da itekako znate da su oni ti koji donose završnu odluku. A to, pak, pokazuje da ste skromni i da prema njima imate poštovanja.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

- Pokažite zašto ste najbolji izbor i dajte sve od sebe, a pri kraju razgovora pobrinite se da znaju i kako se zaista osećate - savetuje Suzi Velč.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
zaposlenje poslodavac razgovor za posao novi posao

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana