Tekst objavljen: 04.12.2013 16:45        


Današnji veoma slab trgovački dan je „spasila“ velika transakcija na Komercijalnoj banci iz Beograda tako da je konačan promet iznosio 82,2 miliona dinara. Belex15 je bio viši tek za 0,1 odsto dok se najširi pokazatelj kretanja na domaćem tržištu kapitala, Belex Line, korigovao za 0,2 procenta.

Komercijalna banka "spasila" dan na Beogradskoj berzi

Na samom kraju trgovanja je „uparen“ paket od 50.000 akcija Komercijalne banke (KMBN) po ceni od 1.237 dinara što je rezultiralo prometom od 61,85 miliona dinara. Podsetimo se, pomenuta banka je u prvih devet meseci ostvarila vrlo dobar rezultat koji manifestovan kroz porast neto dobiti na 3,98 milijardi dinara što je skoro 20 odsto više u odnosu na isti period godinu ranije.

AIK banka iz Niša (AIKB) se i danas „čistila“ na koi od 1.500 dinara (2,2 miliona dinara) dok kod drugih banka nije zabeležena veća investiciona aktivnost.

U realnom sektoru je prednjačio građevinar Energoprojekt Holding (ENHL) sa 5,3 miliona dinara. Cena je stigla na domak psihološke granice od 700 dinara gde je u ponudi ostalo još oko 4.500 akcija.

Akcije NIS-a (NIIS) su danas bile u drugom planu tako da se promet od oko 3,4 miliona dinara uglavnom realizovao na prosečnoj ceni od 902 dinara.

Zbog očekivanja dobre dividende cena prioritetnih akcija duvanske industrije Philip Morris (DINNPB) su dobile na vrednosti dodatnih 3,8 odsto okončavši trgovačku sesiju na 1.298 dinara.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
berza Beogradska berza akcije indeksi Komercijalna banka

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana