Tekst objavljen: 30.04.2018 9:19        


Protekla trgovačka sedmica donela je lagani silazni trend tržišta uz odličan ukupan promet zahvaljujući državnim obveznicama. Ukupna realizacija iznosila je 1,7 milijardi dinara (14,8 miliona evra), dok je indeks Belex15 oslabio 0,3 odsto na 737,5 poena. Od početka godine ova korpa najlikvidnijih akcija na tržištu beleži minus od 0,7 procenata.

Komercijalna u fokusu, Belex u blagom padu

Komercijalna banka (KMBN) bila je ubedljivo najprometnija akcija sa realizacijom od 39,5 miliona dinara, uglavnom na ceni od 1.880 dinara. Akcije ove druge po veličini banke na tržištu nedelju su okončale na nivou od 1.811 dinara. Ova banka je izvestila da je u prva tri meseca tekuće godine zabeležila dobitak od skoro dve milijarde dinara u odnosu na 2,5 milijarde iz istog perioda 2017. godine.

Rezultate za prvo tromesečje, u petak posle trgovanja, objavila je i Naftna industrija Srbije (NIIS) koja je zabeležila profit od 3,7 milijardi dinara što predstavlja pad od 31 odsto u odnosu na prva tri meseca godine pre. EBITDA pokazatelj je pao za petinu, dok su dodatni negativan uticaj na krajnji rezultat načinili i veći troškovi amortizacije.

Akcije NIS-a protekle sedmice su zabeležile promet od 24,5 miliona dinara, mahom na ceni od 725 dinara. Aerodrom "Nikola Tesla" (AERO) nedelju je završio na 1.672 dinara uz promet od 2,7 miliona dinara, dok se trgovanje akcijama Galenike Fitofarmacije (FITO) ustalilo na 2.800 dinara uz promet od 1,8 miliona dinara.

Bečejski Sojaprotein (SJPT) nastavio je da tavori oko višegodišnjeg minimuma od 200 dinara, a akcije ove kompanije registrovale su promet od nepunih milion dinara.

Akcije su ovog prerađivača soje nedelju su okončale u plusu od pet odsto na 210 dinara.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
Beogradska berza Glavni indeks Beogradske berze promet na berizi akcije na berzi

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana