Tekst objavljen: 13.09.2020 11:00        


Prva kripto berza u BiH počeće sa radom 14. septembra, u okviru BCX kripto menjačnice koja već dve godine radi na razvoju tržišta digitalne imovine u BiH

Komšije osnivaju prvu kripto berzu i počinju sa radom već za nekoliko dana

BCX kripto berza označava veliki korak napred ka stvaranju novog i sopstvenog tržišta digitalne imovine u BiH i regionu, koje nije zavisno od stranih berzi.

"BCX kripto Berza prestavlja jedan veći nivo i sledeću stepenicu u razvoju BCX platforme, a samim tim i kripto tržišta u Bosni i Hercegovini i regionu. Do sad je naša prva i jedini usluga bila BCX menjačnica koja je povezana i zavisi od svetski poznatih kripto berzi. Sa ovom novom uslugom smo stvorili tehničke preduslove da razvijamo sopstveno tržište digitalne imovine u Bosni i Hercegovini i regionu, gde ne bi smo zavisili od stranih berzi", rekao je Boris Majstorović, suosnivač i direktor BCX-a, prenosi Indikator.

On dodaje da za krajnjeg korisnika to znači da može da iznese svoju ponudu i potražnju odnosno cenu po kojoj želi da kupi ili cenu po kojoj želi da proda svoju digitalnu imovinu – kripto valutu na BCX kripto Berzi.

"Ono što je najbitnije za krajnjeg korisnika zbog manjih troškova koje ćemo imati, korisnici koji budu koristili BCX kripto Berzu će imati manje provizije prilikom kupovine i prodaje digitalne imovine u odnosu na provizije BCX menjačnice", kaže Majstorović.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Prva kripto berza omogućava korisnicima da iznesu ponudu i potražnju odnosno cenu po kojoj žele da kupe ili prodaju kriptovalute na BCX Berzi.

Prvi par valuta koji će biti ponuđen je BTC (Bitkoin) i BAM (Konvertibilna marka). Svakih 14 dana će izlaziti novi par, o čemu će korisnici na vreme biti obavešteni putem BCX blokčejn platforme.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
bcx kripto berza kripto berza kriptovalute bosna i hercegovina

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana