Tekst objavljen: 24.11.2015 14:26        


Gradonačelnik Subotice Jene Maglai i direktor Garancijskog fonda Vojvodine Goran Vasić potpisali su danas ugovor o realizaciji konkursne linije Fonda za odobravanje garancija za obezbeđenje kredita namenjenih finansiranju nabavke nove opreme. Time mikro, mala i srednja preduzeća i preduzetnici u Subotici uskoro mogu da računaju na kredite pod najpovoljnim kamatnim stopama u zemlji.

Krediti za privrednike preko Garancijskog fonda

Grad Subotica će, prema potpisanom ugovoru, finansirati veći deo kamate na te kredite, tako da će korisnici plaćati nešto više od jedne četvrtine kamate.

Vasić je rekao novinarima da se radi o kreditima koji se odobravaju na period od šest godina, namenjenih preduzećima starijim od tri godine, čija kamata iznosi 6,5 odsto fiksno, ili 5,95 odsto varijabilno.

"Pošto će prve tri godine kamatu snositi lokalna samouprava, ona će biti svedena na nešto ispod dva posto. Skoro 72 odsto kamatnog opterećenja tog kredita će kroz ovu subvenciju pokriti lokalna samouprava. Mislim da je to trenutno najpovoljniji kreditini uslov koji postoji u našoj državi", rekao je Vasić.

Maglai je ocenio da se ovim čine zajednički napori za obezbeđenje kapitala za početak ili proširenje delatnosti privrednika i zanatlija iz ove oblasti, od kojih očekuje da budu "temelj razvoja zajednice".

Potpisivanju je prisustvovao i član Gradskog veća zadužen za privredu Nebojša Daraboš koji je rekao da su sredstva za ove namene, u iznosu od 10 miliona dinara, obezbeđena u Fondu za razvoj privrede, što će po njegovom mišljenju omogućiti odobravanje oko 60 miliona dinara kredita.

"Ovo je jedan od koraka u pružanju pomoći domaćoj privredi, odnosno obezbeđenju kredita koji nisu skupi, u onom iznosu koliko mi kao grad možemo", rekao je Daraboš.

Potpisivanje ugovora predstavlja nastavak saradnje subotičke lokalne samouprave i fonda, nakon što je letos omogućeno realizovanje kreditne linije za poljoprivrednike pod sličnim uslovima.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
Fonda za razvoj subvencionisani krediti kredit za privredu niska kamata

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana