Tekst objavljen: 07.12.2013 10:00        


Kupanje u bazenu s novcem, i to u švajcarskim francima, kao što to radi Baja Patak, postaće realnost za osobu koja na aukciji bude kupila sef iz 1912. Sef ima osam miliona kovanica od po pet rapena (najmanja švajcarska novčana jedinica).

Kupite sef i kupajte se u novcu kao Baja Patak

Ova neverovatna ponuda, koja ima i političku konotaciju - novac od prodaje će poslužiti u kampanji za raspisivanje referenduma o predlogu da se uvede osnovna plata za sve punoletne Švajcarce, podstakla je veliko interesovanje, kazao je za AP jedan od građanskih aktivista koji su pokrenuli kampanju za plebiscit.

Sef od čelika i mesinga, veličine 45 metara kvadratnih, može se pogledati na sajtu za onlajn prodaju luksuznih proizvoda Džejms edišn (James Edition).

Sef je prenosiv i trenutno se nalazi u zgradi bivše Folksbanke u Bazelu, na severu Švajcarske, u kojoj su danas prostorije komiteta za građanski aktivizam.

Nekoliko meseci ranije, građanski aktivisti su ceo sadržaj sefa - svih osam miliona kovanica, čija se vrednost procenjuje na 400.000 švajcarskih franaka (oko 325.000 evra), rasuli ispred parlamenta u Bernu kako bi privukli pažnju javnosti na značaj referenduma.

Inicijatori referenduma traže da svi odrasli građani Švajcarske, bez izuzetka, primaju od države mesečnu platu od 2.500 švajcarskih franaka (2.040 evra), radi obezbedenja finansijske sigurnosti za čitavu naciju.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
kovanice novac švajcarski referendum zarade plate švajcarska

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana