Tekst objavljen: 20.04.2017 8:57        


BEOGRAD, 20. aprila (Tanjug) - Ministarstvo privrede, u saradnji sa Evropskom unijom, pokreće kampanju Bezbednost nema cenu" o značaju i efektima primene propisa u oblasti bezbednosti proizvoda s ciljem podizanja svesti građana da biraju električne proizvode koji su testirani od akreditovanih institucija i privrede. U saopštenju tog resora se navodi da jedino takvi proizvodi mogu da se nađu na domaćem i na zahtevnim inostranim tržištima.

Kupovati uređaje sa obeležjem  Srpski znak

Kampanja, kako se navodi, započinje akcijom ukazivanja na Srpski znak usaglašenosti, koji predstavlja dokaz ispunjenosti najsavremenijih evropskih standarda u oblasti bezbednosti tehničkih proizvoda.
Pomoćnik ministra privrede Jovan Petrović tim povodom rekao je da sve ovo što se radi omogućava da se na tržište stavljaju bezbedni proizvodi i štiti životna sredina, jer se u konačnom misli na potrošače i njihovu bezbednost.

Oni su ključni i zato Ministarstvo privrede pokreće ovu kampanju kojom želimo da građani, potrošači, steknu naviku da kad kupuju tehniku, male kućne aparate, pogledaju, potraže i kupe električni proizvod koji na sebi nosi Srpski znak usaglašenosti - baš kao što potrošači u Evropi traže čuveni znak CEĆ, podvukao je Petrović.
Štefen Hudolin, šef sektora u Delegaciji EU u Beogradu je rekao da je bezbednost potrošača u Evropskoj uniji na prvom mestu.

"Važno nam je i da srpski potrošači koriste bezbedne proizvode, kao i da srpski proizvodi koji se izvoze garantuju bezbednost u skladu sa evropskim normama", kazao je.

U okviru kampanje planirana je i serija informativnih radionica za privrednike širom Srbije u saradnji sa PKS, kao i intenzivna saradnja sa medijima u cilju ukazivanja na važnost tehničke usaglašenosti i bezbednosti proizvoda, upoznavanja i informisanja kako za potrošače, tako i za naše privrednike, navodi se u saopštenju.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana