Tekst objavljen: 23.01.2023 11:55        


Američki dolar očekuje svežu najniži nivo u ovoj godini jer slabi ekonomski podaci i oštroumni komentari zvaničnika Federalnih rezervi sugerišu da je centralna banka možda na rubu usporavanja tempa povećanja kamatnih stopa

Kurs dolara pao na najniži nivo ove godine


Bloombergov dolar spot indeks skliznuo je u ponedeljak 0,3 odsto, približivši se najnižem nivou od aprila prošle godine. U međuvremenu, evro je porastao za čak 0,4 odsto na 1,0903 dolara pre niza govornika Evropske centrlne banke u ponedeljak, uključujući predsednicu Christine Lagarde.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE


Zvaničnici Fed-a prošle nedelje su izneli argumente za još jedno smanjenje u kampanji centralne banke za pooštravanje nakon ekonomskih podataka uključujući pad maloprodaje i fabričke proizvodnje, s guvernerom Christopherom Wallerom, jednim od najstrašnijih u Fedu, koji je favorizirao stopu od četvrt boda pešačenje. Institucionalni ulagači, uključujući mirovinske fondove, osiguravajuća društva i uzajamne fondove, povećali su neto kratak dolar na najviše od juna 2021., prema najnovijim podacima Commodity Futures Trading Commission.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
američki dolar kurs američkog dolara devizni kurs federalne rezerve Kristin Lagard

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana