Tekst objavljen: 16.06.2017 13:59        


Gradski menadžer Goran Vesić izjavio je da je vrednost kvadarta u Beogradu porasla za 23 odsto u odnosu na 2016. godinu.

Kvadrati skočili 23%, moraju i naknade

On je kazao da se na osnovu toga određuje i naknada za građevinsko zemljište.

“Sada bismo na osnovu toga morali i naknadu za građevinsko zemljište da podignemo u tolikom procentu. Međutim, mi smo grad koji ima više od 500 gradilišta i već krajem juna preći ćemo broj kvadratnih metara u građevinskim dozvolama koji smo izdali tokom cele prošle godine, a to je 630.000 kvadrata. Zato smo u narednih godinu dana povećali procenat popusta na naknadu za građevinsko zemljište sa 30 na 40 odsto”, kazao je Vesić za TV Pink.

Tako će, kada se preračuna, naknada za investitore biti veća za samo pet odsto, što je prihvatljivo i neće oterati investitore. “Time smo kao grad pokazali da su nam investicije važne i da ćemo nastaviti i dalje ovim tempom", objasnio je on.

Vesić je naglasio da je jedna takođe važna odluka na današnjoj sednici osnivanje preduzeća “Fajnl for", koje će se baviti tehničkim poslovima organizacije ovog velikog takmičenja koje će se održari u Beogradu sledeće godine.

“To će biti dobra promocija Beograda i grad će imati koristi i zaradu od ovog takmičenja. Treba da se ponosimo time što će Fajnel for uopšte da se održi u našem gradu. Mi nastavljamo tim tempom da svake godine imamo jedno važno i veliko sportsko takmičenje koje doprinosi afirmaciji našeg grada u svetu", zaključio je Vesić.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
građevinske dozvole naknade cena kvadrata

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana