Tekst objavljen: 02.12.2015 12:10        


U Srbiji je u trećem kvartalu ove godine ostvaren rast BDP-a od 2,2 odsto, a najveći doprinos tome dao je sektor građevinarstva, gde je zabeležen rast od 18,3 odsto, izjavila je danas potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevine Zorana Mihajlović. 

Lakše do građevinske dozvole, više se gradi

Mihajlović je na konferenciji "Građevinske dozvole - objedinjena procedura i planska dokumentacija u praksi", rekla da je od početka primene objedinjene procedure izdavanja građevinskih dozvola, od 1. marta, povećan i broj izdatih građevinskih dozvola za više od 27 odsto.

"To je mnogo više nego prethodnih godina zajedno", rekla je Mihajlović na skupu koji su organizovali Američka privredna komora u Srbiji, USAID i NALED.

Ona je istakla da je takođe povećana vrednost izvedenih radova u građevinarstvu u Srbiji za više od 20 odsto.
Mihajlović je podsetila da je sledeći korak uvođenje elektronske građevinske dozvole od 1. januara 2016. i da će samo "jednim klikom" moći da se dobije građevinska dozvola.

Ona je istakla da će uvođenje elektronske građevinske dozvole doprineti još većem rastu BDP-a.
Kako je dodala, već je počela obuka trenera za primenu elektronske građevinske dozvole, kao i upoznavanje lokalnih samouprava sa tim sistemom.

Mihajlović je podsetila da se objedinjena procedutra izdavanja građevinskeih dozvola primenjuje na osnovu izmena i dopuna Zakona o planiranju i izgradnji, koji je usvojen u decembru prošle godine, da se sve vreme radilo sa lokalnim samoupravama, kao i da je ostvaren uspeh rezultat timskog rada na svim nivoima.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
BDP Ministarstvo građevinarstva, saobra elektonske dozvole građevinske dozvole građevinarstvo

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana