Tekst objavljen: 14.04.2017 11:12        


BEOGRAD, 14. aprila (Tanjug) - Letnja turistička sezona u Skadarliji počinje 29. aprila, a otvaranju sezone prisustvovaće predstavnici Svetske turističke organizacije (UNWTO) i Evropske turističke komisije (ETC). 

Letnja sezona u Skadarliji počinje 29. aprila

Na otvaranju sezone, u organizaciji Društva Skadarlije i Turističke organizacije Beograda (TOB), biće upriličena svečana dodela turističkog oskara Mediterana i jugoistočne Evrope "Zlatno turističko srce - 2016.", a očekuje se i dolazak turističkih velesila u međunarodnom turizmu, kao što su Španija, Francuska, Italija, Grčka, Slovenija, Hrvatska, koje dolaze da prime priznanja, navodi se u saopštenju Međunarodnog centra za razvoj turizma i ugostiteljstva (Sacen).

Međunarodni turistički savez i Sacen su Nacionalni park Đerdap proglasili za šampiona ekološkog turizma Mediterana i jugoistočne Evrope, a beogradska boemska četvrt Skadarlija je dobitnik priznanja za "zlatnu čašu gostoljublja".

Španija je ocenjena kao najbolja turistička destinacija Mediterana i jugoistočne Evrope, a Venecija za šampiona letnjeg, primorskog turizma.

Francuska je šampion zimskog turizma Mediterana i jugoistočne Evrope, Grčka kulturnog turizma, Slovenija zdravstvenog turizma, a Opatija najbolje turističko mesto.

Agencija FLY||FLY TRAVEL je najbolja turistička agencija, dok su Beograd i Skadarlija prvi put od svog postanka, prema rečima predsednika žirija Dragana Gligorijevića, dobili priznanje "zlatna čaša gostoljublja" Mediterana i jugoistočne Evrope.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana