EUR 117,60 USD 105,68 CHF 109,90

Kursna lista


Zvanični kurs Evra za dan 03.06.20. :: 117.5870 rsd

Tekst objavljen: 10.05.2019 14:50        


Aranžmani za letovanje ove godine skuplji su nego ranije za oko pet do deset odsto, a glavni razlog za to je velika potražnja, kako domaćih, tako i stranih turista, piše Blic.

Letovanja skuplja nego prošle godine

Naši turisti najviše traže aranžmane u Grčkoj, a sve popularnija destinacija postaje i Turska. Pored toga, aktuelni su i Hrvatska i Crna Gora koje su isto povećale cene letovanja.

Kako turizmolog Boris Tot kaže za Blic, letovanja su sve skuplja iz godine u godinu, te proporučuje da je rezervaciju važno zakazati što ranije.On navodi da je sada za oko deset odsto skuplje letovanje nego u Turskoj, nego ako je ista destiniacija bila rezevisana u januaru, ali ističe da sada kreće last minute ponuda za jun.

Tot objašnjava da iz godine u godinu aranžmani za letovanja poskupljuju za nekoliko odsto, do maksimalnih deset i preporučuje da se isplati sačekati kraj maja kada kreću last minute akcije.

Kako sa sajta grcka.info kažu za Blic, cene smeštaja u Grčkoj (rezervacija direktno kod vlasnika) je takođe porasla kod pojedinih vlasnika, najčešće kod onih koji nisu dizali cene prošle godin, te da su sada oko deset odsto veće.

U Hrvatskoj je smeštaj od 30 evra dnvno pa naviše, dok u Crnoj Gori i drugim destinacijama poskupljenja ima u skladu sa tržišnim cenama i u odnosu na prošlu seznonu većina usluga je skuplja za oko deset odsto.

Kako se navodi, najpovoljnije će proći oni turisti koji rezervišu privatni aranžman u Crnoj Gori, a za ishranu se pobrinu sami.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
letovanje skuplje letovanje 2019 cena letovanja Grčka Crna Gora Hrvatska

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana