Tekst objavljen: 09.10.2017 11:38        


Banka Poštanska štedionica a.d. Beograd dobitnik je priznanja „Lider održivog razvoja“, koje se dodeljuje u okviru naučno-stručne konferencije Dunavski biznis forum.

Lider održivog razvoja Banka Poštanska štedionica

„Tradicija Banke Poštanske štedionice, duga čitav jedan vek, čini ovu banku jedinstvenom finansijskom institucijom na ovim prostorima. Za to vreme izrasla je u modernu poslovnu banku, univerzalnog karaktera, ali prepozntljivog brenda“, navedeno je u obrazloženju priznanja.

Priznanje za konkuretnost i održivi razvoj, koje se dodeljuje vodećim kompanijama i privrednicima, naučnim i javnim radnicima iz zemalja Podunavskog sliva, u ime Banke Poštanska štedionica primio je Bojan Kekić, predsednik Izvršnog odbora Banke, koji je istakao da je priznanje veliki podstrek i za menadžment i za sve zaposlene u Banci.

Kekić je na panelu „Biznis i prosperitet“ Dunavskog biznis foruma, koji je održan u Novom Sadu, podsetio da je Poštanska štedionica banka u kojoj država ima 100 odsto vlasništva.

„Kao državna banka, Poštanska štedionica istovremeno je i profitna, ali i društveno odgovorna”, rekao je Kekić i dodao:

"Jedina smo banka koja je, primera radi, spustila naknade za penzionere za održavanje tekućih računa". Banka, dodao je, nastoji da postojećim i potencijalnim korisnicima omogući da maksimalno uštede vreme i brzo i jednostavno dođu do bankarskih usluga i proizvoda.

Zato, kaže Kekić, Banka Poštanska štedionica, koja danas ima 154 ekspoziture širom Srbije, otvara poslovnice i u manjim mestima. U okviru širenja mreže kroz akciju “Još bliže vama”, u prethodnih godinu dana Banke je otvorila ekspoziture i u 10 gradova koji se nalaze na Dunavu.

Govoreći o saradnji sa Kineskom razvojnom bankom, sa kojom Poštanska štedionica ima potpisan sporazum o strateškoj saradnji, Bojan Kekić je rekao da bi Banka Poštanska štedionica, na narednom Samitu lidera zemalja Centralne i Istočne Evrope i Kine, u novembru u Budimpešti, trebalo da pristupi Međunarodnom bankarskom udruženju Kina – zemlje Centralne i Istočne Evrope.

"To će biti zaista izuzetno važan događaj ne samo za Banku već i za našu zemlju, s obzirom na to da će prvi put u istoriji Srbija imati finansijsku instituciju kao predstavnika u jednom ovakvom udruženju", istakao je Kekić.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
Privredna komora vojvodine banka poštanka štedionica lideri razvoj

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana